Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nenad Čanak, predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine

Za Srebrenicu kazniti izvršitelje ali i one koji su zločin opravdali

srebrenica
Reuters/Pixsell
20.02.2010.
u 12:40

Nenad Čanak: Za Srebrenicu kazniti ne samo organizatore i izvršitelje već i one koji su zločin opravdali, financirali i davali ideološku osnovu

NOVI SADA - Današnji novosadski "Dnevnik" prenosi ocjenu Nenada Čanka, predsjednika Lige socijaldemokrata Vojvodine da donošenje Deklaracije o Srebrenici u Skupštini Srbije može imati dva značenja. Prvo, drži Čanak, da se Srbija počela suočavati sa svojom prošlošću čemu se on nada.

- Međutim, bojim se da će neki kroz tu deklaraciju pokušati oprati kompletan projekt velikosrpskog nacionalizma, odnosno legalizaciju svega što je činio režim Slobodana Miloševića - kaže izjavio je Čanak. Tada bi "zločin u Srebrenici bio prikazan tek kao mrlja na tom projektu." Čanak je najavio da će zbog toga u Skupštini Srbije ustrajati "da ne samo organizatori i izvršitelji zločina, nego i oni koji su ga opravdali, financirali i davali mu ideološku osnovu moraju biti osuđeni.

- Onda smo postigli nešto za Srbiju i njenu budućnost - zaključio je Čanak.

Ključne riječi

Komentara 21

DA
Dayton
16:41 20.02.2010.

\"Gori Kravica\" na Youtube snimljen na pravoslavni Bozic 1993 je jedan od uzroka zlocina u Srebrenici. Trebali bi ga pogledati jer objasnjava mnogo toga.

MR
mrvecdam
04:18 21.02.2010.

a koga onaj debil canak predstavlja-natasicu i sonjicu

SA
sadaive
16:37 20.02.2010.

Največa sramota u svemu je što se svijet preblago postavio prema ovim neljudima šabanskim.Da su šabani poklali pola od tog broja nijemaca ,talijana i sl. to bi bio genocid i grijeh bez oprosta,ovako to je 40 000 mrtvih muslimana,i koga briga..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije