Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
humanitarna aukcija

Za spas malog nogometnog kluba dresove donirali Modrić, Rađa, Pjaca, Livaja...

ŠNK Banovac Glina
Foto: ŠNK Banovac Glina
1/7
07.11.2022.
u 12:34

Športski nogometni klub Banovac iz Gline iduće godine slavi 110 godina postojanja te se natječe trenutačno u 1. županijskoj ligi. Jedan je od malobrojnih klubova na Banovini koji okuplja i mlade sekcije, a kao i većina klubova na tom području i Banovac muku muči s financijama

Gotovo 60 različitih sportskih artikala s potpisima poznatih hrvatskih sportaša uspjeli su do sada prikupiti za humanitarnu aukciju u malom Nogometnom klubu Banovac iz Gline. Tu su i dresovi s potpisima Luke Modrića i Dina Rađe, Pjace, Livaje...

"Imamo trenutno 60-ak predmeta iz raznih sportova i očekujemo ih još i dalje. Ovaj tjedan će biti nekoliko humanitarnih aukcija na Facebook stranici nogometnih ikona, dio će ići preko lokalnog Radio Banovine, no najveći broj ćemo staviti na aukciju preko naše Facebook stranice", kazuje nam Marko Paić, član kluba i jedan od pokretača humanitarne akcije.

Naime, Športski nogometni klub Banovac iz Gline iduće godine slavi 110 godina postojanja te se natječe trenutačno u 1. županijskoj ligi. Jedan je od malobrojnih klubova na Banovini koji okuplja i mlade sekcije, a kao i većina klubova na tom području i Banovac muku muči s financijama. U mlađim kategorijama imaju stotinjak djece s potresom stradalog područja.

"Ispali smo iz 4. lige i sad igramo tu Županijsku gdje smo isto loši. Odlučili smo se na akciju za spas naše škole nogometa koja okuplja više od stotinu djece što je za jedan mali grad poput Gline impozantna brojka. Zbrajali smo troškove omladinskog pogona. Djeci je kompletna sezona 80 tisuća kuna, za cijelu školu nogometa uključujući prijevoz i sendviče za djecu. Cilj nam je da za njih osiguramo financije i na neki način rasteretimo ostali proračun. Ako bismo uspjeli to ostvariti, bilo bi super", kazuje nam Paić.

Iz kluba su stoga zamolili ostale klubove i sportske saveze da im doniraju sportske artikle s potpisima, a preko privatnih veza došli su i do Luke Modrića i Dina Rađe. NK Osijek i NK Slaven Belupo poslali su im dres s potpisima svih igrača. Hrvatski teniski savez poslao je majicu s potpisima Davis Cup reprezentativaca: Marina Čilića, Ivana Dodiga, Mate Pavića, Nikole Mektića i Nine Serdarušića.

"Tako smo dobili potpisan dres Luke Modrića iz reprezentacije te Dina Rađe iz Jugoplastike, ali i Marina Čilića, Luke Cindrića iz Hrvatskog rukometnog saveza, Arijana Ademija iz Dinama, Marka Pjace iz Torina te mnogih drugih. Hrvatski skijaški savez je proslijedio potpisane startne brojeve od Istoka Rodeša, Zrinke Ljutić i Samuela Kolege. Odazvali su se i vaterpolisti Juga s potpisanom kapicom, kao i Alen Babić, braća Sinković, odbojkašice i mnogi drugi", dodaje Paić.

Aukcija, ali i daljnja nabava sportskih artikala za nju, održavat će se sve do kraja godine, a sva novčana sredstva od aukcije uplaćuju se isključivo na žiro račun ŠNK Banovac Glina IBAN: HR3124070001500003421 uz opis plaćanja „Za Školu nogometa“.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije