Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dvoje poginulih

Za slijetanje u jezero optužnica načelniku Josipu Koreniću

Josip Korenić
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
27.03.2015.
u 15:50

Slavka (70) i Rafael Jurković (25) sletjeli su autom u akumulacijsko jezero uz HE Lešće za koje na cesti nije bilo oznaka

Ne osjećam se krivim, niti me itko može uvjeriti u moju krivnju, jer da je netko rekao Općini Bosiljevo i drugim općinama da trebamo ograditi ceste, mi bismo to sigurno napravili. No, ceste i jezero bili su na HEP-ovu gradilištu, ne općinskom. Osim toga, tijekom istrage DORH me pozivao kao svjedoka jer se istraživala odgovornost HEP-a i Tomislava Tomića, tadašnjeg voditelja projekta HE Lešće, pa mi je ovaj zaokret, po kojem sam ja jedini osumnjičen, u najmanju ruku začuđujući i pomalo zastrašujući – komentirao je Josip Korenić, protiv kojega je Općinsko državno odvjetništvu u Karlovcu podiglo optužnicu.

Stavljaju mu na teret da je kao načelnik općine Bosiljevo od 14. lipnja do 10. listopada 2010. trebao na odgovarajući način zaštititi i označiti cestu koja je od naselja Otok na Dobri vodila do naselja Trošmarija, a koja tada više nije bila u funkciji jer je, punjenjem akumulacijskog jezera uz HE Lešće, bila potopljena. Posljedica toga je pogibija Slavke (70) i njenog sina Rafaela Jurkovića (25) koji su sletjeli automobilom u netom stvoreno jezero za koje nisu bili oznakama upozoreni da postoji.

>>Voditelj projekta HE Lešće prijavljen za smrt majke i sina

>>Majka nije znala plivati, a ni brat koji je imao Downov sindrom

Komentara 2

OB
ObrenM
16:24 27.03.2015.

Tko je trebao biti odgovoran za neoznacavanje kraja puta.?Mozda gradonacelnik Rijeke ili nekog drugog grada izvan njegove opcine.

CO
coolman
18:34 27.03.2015.

Nema odgovornosti u Hrvata!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije