Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
miroslav vuković olio

'Za razliku od banaka, Pripuz je posuđivao stvaran novac'

Miroslav Vuković Olio
Foto: Živi zid/YouTube screenshot
1/2
17.11.2014.
u 23:15

Miroslav Vuković Olio, kojemu se sudilo kao članu zločinačke organizacije, govori o životnom putu i deložaciji koja mu prijeti

– Razlika između banaka i Pripuza je u tome što je on davao pravi novac, stvaran novac, a banke to rješavaju na enter, zaduže čovjeka koji u životu nije vidio novac – rekao je Miroslav Vuković Olio (48) prilikom intervjua koji je prošli tjedan dao nevladinoj organizaciji Živi zid. Vuković, poznatiji kao jedan od članova tzv. zločinačke organizacije kojoj se u suđenju desetljeća sudilo zbog zloporabe droge, iznuda, kamatarenja, ubojstava i drugih zločina, u intervjuu govori o svojem životnom putu, ali i deložaciji koja mu prijeti jer nije mogao vraćati kredit te je banka potom prodala njegov stan u Gajnicama Anti Poplašu. U petom pokušaju deložacije ponovno bi se mogao naći u situaciji da ga nosi interventna policija. Naime, na Županijski sud u Zagrebu gdje je na koncu 2002. oslobođen od optužbi, nije išao već ga je policija morala nositi.

– Nisu me nosili zato što sam lijen, već su me prebili k’o vola u kupusu, i to nekoliko puta – odrješito iznosi svoju stranu priče Miroslav Vuković koji je optuženičku klupu dijelio s Pripuzom, Jelavićem, Momčilovićem i drugima. U svom istupu oštro napada banke.

– Nas se optuživalo za kamatarenje i lihvarenje, ali mi smo šepavi mravi za banke i države koje rade to isto, samo perfidnije i puno lukavije – govori Vuković koji kaže da je sve što mu se loše dogodilo u životu, počevši od zatvora, dogodilo zato što je odrastao na Knežiji gdje se družio sa svojim kasnijim suosumnjičenicima.

>>Zoran Pripuz u policiji bio 20 sati na obavijesnom razgovoru

>>Svjedok: Pripuz mi je uljudno prijetio da iziđem iz stana

Komentara 3

PO
porezni.obveznik
01:08 18.11.2014.

pa sto nisi posudio od Pripuza i vratio banci? ili ti se ne da roniti u Savi?

2X
2Xgeneral
11:22 18.11.2014.

a koliko su ljudi oni zavili u crno???? što sad bi mu trbali platiti starački dom i dati đeparac od 2000 kuna?? sramota uopće novinara što pišu o takvim likovima!!

OB
Objektivno...
06:16 18.11.2014.

48 ili 84? Ili 148 ali nečeg drugoga?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije