Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iskaz

Za Pukanićevu smrt obećano 1,5 milijuna eura

Ivo Pukanić
Boris Ščitar
22.09.2009.
u 20:58

Robert je predlagao da se Pukanić likvidira snajperom, a Milovanović da se to učini eksplozivnom napravom. Na kraju je postignut dogovor da to bude eksplozivom koji je Milovanović nabavio u Cazinu - rekao je istražiteljima svjedok.

Bojan Gudurić nazvao me telefonom kada je Robert Matanić bio u zatvoru u Srijemskoj Mitrovici i rekao da odem po novac Robertovu odvjetniku Pilipoviću, a koji mu je predan za Robertovo izručenje Hrvatskoj.
Rekao je da je to novac na temelju kojeg je Zoran Pilipović s Vesnom Škare-Ožbolt trebao srediti da Matanić bude izručen Hrvatskoj - dio je iskaza krunskog svjedoka u istrazi atentata na Ivu Pukanića i Niku Franjića koji je objavio tjednik Nacional.

Dvojili oko izvršenja
Iako je Zakon o kaznenom postupku mijenjan da bi se istraga proglasila tajnom jer je zakonodavac tvrdio da se objavom njezinih podataka utječe na svjedoke, mediji ipak pronalaze kanale kako bi njezine najzanimljivije detalje objavili. USKOK i policija danas nisu željeli komentirati objavu razgovora krunskog svjedoka s istražiteljima u kojem se opisuje pripreme za atentat te nastanak zločinačke organizacije.

- Robert je predlagao da se Pukanić likvidira snajperom, a Milovanović da se to učini eksplozivnom napravom. Na kraju je postignut dogovor da to bude eksplozivom koji je Milovanović nabavio u Cazinu - rekao je istražiteljima svjedok koji Roberta i Luku Matanića poznaje desetak godina jer potječu iz Like te se znaju preko zajedničke rodbine.

Ivu Pukanića su, kaže, Amir Mafalani, Luka Matanić i Bojan Gudurić, koji su činili prvu grupu te Robert Matanić, Željko Milovanović i on u drugoj danima pratili po Zagrebu kako bi utvrdili gdje mu je najjednostavnije prići.

Nagrada 1,5 milijuna eura

Vezano za organizaciju atentata, dodaje da je Slobodan Đurović u Zagrebu bio četiri puta te da ga je on osobno vozio.

On je, kaže, prilikom jednog posjeta otkrio da je naručitelj Pukanićeve likvidacije Joca Amsterdam koji im za nagradu treba predati 1,5 milijuna eura. Na kraju iskaza svjedok govori da je za Stanka Subotića čuo u kontekstu Pukanićeva “cinkanja duhanske mafije”, odnosno svjedočenja u Crnoj Gori.

Ključne riječi
SDP

Komentara 6

Avatar Rubirosa
Rubirosa
09:47 23.09.2009.

Gde je u toj prici Slogar???Kako ste mogli zaboraviti na profesionalca ?! ;)

Avatar DZvonimir@KNIN
DZvonimir@KNIN
11:59 23.10.2009.

Tu ima previse nula oko 15 tisuca Hm??

CO
ConteRosso
04:30 24.10.2009.

Blago nama kad nasi jugoslaveni drze granicu otvorenu tako da mafija cirkulira pod okriljem komunistickih partija kao i nekada. Koju cistku treba napraviti ne samo u Hrvatskoj vec svugdje u susjedstvu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije