Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Najslađa" hrvatska županija

Za proizvedenih 800 tona meda pčelarima više od 16 milijuna kuna

hgk virovitica
Dragutin Šantoši
11.01.2010.
u 12:02

Pčelari su lani uspjeli plasirati i naplatiti proizvedeni med, koji je najvećim dijelom završio na stranom tržištu, a u ovoj godini posvetit će se još više kvaliteti i promociji pčelarstva.

VIROVITICA – Na sastanku članova Grupacije pčelarstva HGK Županijske komore Virovitica danas se raspravljalo o aktualnom stanju u pčelarstvu. Istaknuto je da je u 2009. godini 350 pčelara "najslađe hrvatske županije" sa 20.000 košnica proizvelo oko 800 tona meda i ostvarilo prihod veći od 16 milijuna kuna.

Voditelj grupacije Željko Vrbos izjavio je da su pčelari lani uspjeli plasirati i naplatiti proizvedeni med koji je najvećim dijelom završio na stranom tržištu. Gubici u pčelarstvu ove su zime manji nego lani, a u novoj godini pčelari će i dalje raditi na stvaranju kvalitete te na većoj promociji pčelarstva koje, cijeneći aktualne prilike u Virovitičko-podravskoj županiji, može još više pridonijeti gospodarskom razvoju ovoga područja.

Komentara 1

ZD
Zdravek
12:50 11.01.2010.

like ! :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije