Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udarci na trešnjevci

Za premlaćivanje lezbijki osam mjeseci zatvora i psihijatrija

gay
Reuters/PIXSELL
19.11.2012.
u 16:00

Na osam mjeseci zatvora u zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu nepravomoćno je osuđen I. C. (26) jer je potkraj lipnja u Zagrebu napao dvije djevojke, motiviran mržnjom prema osobama druge seksualne orijentacije.

Na osam mjeseci zatvora u zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu nepravomoćno je osuđen I. C. (26) jer je potkraj lipnja u Zagrebu napao dvije djevojke, motiviran mržnjom prema osobama druge seksualne orijentacije. Mladić je u trenutku napada na djevojke bio smanjeno ubrojiv, utvrđeno je psihijatrijskim vještačenjem te mu je određeno i obvezno psihijatrijsko liječenje. Na sudu se branio da ga je sram i da to ne bi nikad napravio da nije bio pijan i drogiran.

– Nikoga ne mrzim i nemam predrasude, nikad dotad nisam bio nasilan ni prema kome, a uvijek sam bio zaštitnički nastrojen prema ženama. Nisam ih udario jer su lezbijke, nego zato što su me vrijeđale – ponavljao je u svojoj obrani I. C. (26), za kojeg je vještak psihijatar utvrdio da ima mentalne probleme. Iako je na sudu utvrđeno da I. C. ima psihičkih problema i da je u trenutku napada bio smanjeno ubrojiv, sudac Milenko Đaković za izricanja presude vodio je računa o tome da je žrtva njegova napada I. Š. doživjela traumu. Djevojka nekoliko mjeseci nakon napada ima problema sa spavanjem i još posjećuje psihijatra. Optuženom I. C. određeno je psihijatrijsko liječenje.

>>Zbog poljupca napao gay par dok ga je djevojka bodrila

Komentara 2

Avatar babas
babas
20:36 21.11.2012.

Lezbojke i pederi mogu slobodno provocirati i vrijeđati,njih se ne smije udariti jer ti zatvor ne gine. Pametnije bi mu bilo da je bijes iskalio na nekoj slučajnoj prolaznici,platio bi par sto kuna za fizički napad i nikome ništa. U našem društvu smo pred zakonom svi ravnopravni,ali neki su ipak malo ravnopravniji.

BA
Bandit
15:12 20.11.2012.

Heheheheh ovaj nacin obrane je u Hrvatsku dosao sa zapada ,svi su malooooo ludi kad se pocini zlocin uzas ili su lud ili nisi a ako si lud najmanje 5 godina u Vrapce pa nek se onda brane ludoscu.... pa nek se onda brane ludoscu....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije