Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraga u San Franciscu

Za pad Boeinga 777 kriva posada jer se oslonila na sustav kojeg je pilot isključio!

Pad Boeinga 777 u San Franciscu 2013.
24.06.2014.
u 19:58

U Asiana Airlinesu priznaju da posada nije pratila i održavala stabilnu brzinu aviona za koju se vjerovalo da će je regulirati jedan od automatiziranih sustava

Bliži se kraju istraga pada aviona kompanije Asiana Airlines koja se dogodila lani u srpnju na pisti međunarodnog aerodroma u San Franciscu kada su poginule su tri osobe. Šef američkog Nacionalnog odbora za sigurnost prometa (NTSB) Chris Hart tvrdi da je glavni uzrok pretjerano oslanjanje posade na automatizirane sustave u Boeingu 777, prenosi BBC.

Avion je udario u nasip na samom početku piste koja se nalazi u morskom zaljevu, a zatim je izgubio kontrolu te se nakon što je došao u dodir s tlom, odbio u zrak, okrenuo i ponovno prizemljio. Ubrzo je izbio požar pa je sreća da su se gotovo svi putnici uspjeli spasiti. Među tri poginule osobe najtragičnija je priča kineske tinejdžerice preko koje prešlo vatrogasno vozilo koje je dojurilo na interveciju. Pad Beoinga 777 značajan je i stoga što je to bila prva avionska nesreća sa ljudskim žrtvama veće prijevozničke kompanije u Americi u posljednjih pet godina.

U Asiana Airlinesu priznaju da posada nije pratila i održavala stabilnu brzinu aviona, što je u konačnici i uzrokovalo nesreću. Vjerovali su, kaže se, da će se za brzinu pobrinuti jedan od automatiziranih sustava. No, taj je sustav pilot ranije tijekom leta isključio.

NTSB je napravio i animaciju posljednje minute prije pada Boeinga 777.

>>Potvrđeno: Putnica preživjela pad aviona, ubili je vatrogasci

Komentara 1

UN
unbekant
09:33 25.06.2014.

Normalno je bilo za ocekivati,da ce proglasiti posadu zrakoplova,jer se nesmije miposto okriviti zrakoplovna tvrtka "Boening",a da je Ruske tvrtke zrakoplov,e onda bih se "potvrdilo"da je bijo kvar na zrakoplovu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije