Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VUKOVAR

Za obnovu Vodotornja prikupljeno prvih milijun kuna

Vodotoranj
Foto: Grgur Žučko/pixsell
14.04.2016.
u 14:52

Procjenjuje se kako će za potrebe obnove Vodotornja biti potrebno osigurati dvadesetak milijuna kuna

Iz vukovarske gradske uprave izvijestili su danas kako je do 13. travnja prikupljeno prvih milijun kuna za realizaciju projekta „Vukovarski Vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva“. U sklopu projekta, simbol obrane Vukovara i jedan od najprepoznatljivijih simbola Domovinskoga rata bit će obnovljen i predan na korištenje gradu.

Procjenjuje se kako će za potrebe obnove Vodotornja biti potrebno dvadesetak milijuna kuna. Dosad se u projekt obnove uključilo na stotine fizičkih i pravnih osoba s područja Hrvatske, ali i iz inozemstva. Sredstva za obnovu Vodotornja, i to 75.000 kuna, donirao je i hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić. Tvrtka končar najavila je za ovu svrhu uplatu 1,5 milijuna kuna, što bi trebalo biti realizirano, nakon odluke vlasnika, tijekom lipnja. Isto tako čekaju se i konačne odluke gradova i županija koje su odlučile pomoći u obnovi Vodotornja.

Najavljeno je i održavanje koncerata i drugih manifestacija na kojima će također biti prikupljana sredstva za obnovu vukovarskog Vodotornja. Radovi na obnovi ovoga vukovarskog simbola trebali bi započeti u sljedećih nekoliko tjedana, a očekuje se da će obnova biti gotova tijekom iduće godine.

>> Protiv Zvezde za Vukovarski vodotoranj

>> Evo kako će izgledati vukovarski Vodotoranj koji je ujedinio Hrvatsku

Komentara 26

SE
sestrićna
16:31 14.04.2016.

na velikom panoima na vodotornju obvezno napisati na engleskom i na ćirilici ko je to rušio vukovar okupirao silovao ..naravno uz video projekcije...s tim dobijemo 2u1..ćirilica+engleski za turiste...

DU
Deleted user
16:08 14.04.2016.

Neka daju jos jedan uvjet srbiji. Moraju platiti ostalih 19 milijuna.

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
16:15 14.04.2016.

Kako prikupljanje i obnova ide domoljubno vrlo polako moglo bi se dogoditi da če Toranj biti obnovljen tek kada budu Autrijanci, Njemci i Mađari vlasnici cijele domoljubne Slavonije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije