Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REFORME
Povratak na članak

Za ništavnost ženidbe dovoljna će biti samo jedna izvršna presuda

Odredbe iz motuproprija počet će se primjenjivati od 8. prosinca 2015. godine

Komentari 18

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
18:59 08.09.2015.

Ako je mogao Thompson, zasto ne bi mogao i Hrvoje Horvat?

VL
HR
hrvatin
17:49 08.09.2015.

Nikome nije dopusteno reformirati i mijenjati zakone Isusa Krista.Pri svakom crkvenom vjencanju svecenik kaze"Sto Bog spoji,covjek neka ne rastavlja".Po ovim novim sumnjivim reformama koje Svetu Rimsku Crkvu svode na razinu cirkusa,svatko ce moci doci u crkvu i reci da se "umorio" od muza ili zene i rastavljati se i vjencavati opet u nedogled.Ovaj papa je donio vise sumnjivih reformi nego svi zajedno u proslosti.Mozda su ipak zadnja vremena i blizu je novi Kristov sud i dolazak na Zemlju.

VL
DU
Deleted user
05:49 09.09.2015.

Koji bezobrazni komentari, ajde da vas vidim da vas netko ostavi pet dana nakon vjenčanja, nema seksa, nema djece, nema primanja sakramenta pričesti narednih 10 godina dok crkveni sud razriješi slučaj, lijepo je da su to ubrzali za takve slučajeve.

VL
Avatar drugMilan
drugMilan
17:35 08.09.2015.

šta je sljedeće...ringišpil u crkvi ?

VL
Avatar pivapivic
pivapivic
21:41 08.09.2015.

što Bog sastavi samo Biskup će da rastavi..

VL
AI
ant.imesic
17:48 08.09.2015.

Znaci samo će ekipa malo manje čekat:) ovako se to razzvuče, da se stignu ožeenit opet po prvi put i stvorit obitelj.

VL
HR
hrvatin
18:32 08.09.2015.

Cinjenica da Papa ide sam kupiti naocale u grad!? je dovoljna da se zapitamo kuda ide Crkva i sto ce ostati od nje.

VL
DA
damjanovic
09:16 09.09.2015.

Do sada za ponistenje ckrvenog vjencanja koji su bogati visoko rangirani prinčevi ili kao prineza koja vec tri crkvena poništenja braka Osobno nemam nista protiv crkvenog poništenja braka isto važi za svecenike koji izađu kad oni mogu dobiti poništenje od crkve pa zašto nebi i mali čovjek koji nema milione da plati crkvi recimo donaciju svako ima ima pravo

VL
AB
abdulah
01:55 09.09.2015.

.....haha...vidi ovo.....poluopče narodno veselje....

VL
Avatar @promatrač
@promatrač
18:25 08.09.2015.

Uskoro se i Papa ženi. Pa za svaki slučaj ako kakav bolji komad upozna da se može brže starog riješiti.

VL
KI
Kumek iz (HR.Zagorja)
01:46 09.09.2015.

Jedan izvrsna presuda nije pravilna jer nema druge koja bi potvrdila ili obrnuto koja bi se suprostavili ako postoji lazni razlog. PO Tom pitanju moramo Jasno reci kaj nam je na umu .Ako smo Za rastavu onda tu netreba nikakoo a presuda koja bi nam donosila presuda preko Nase volje a na drugo ako podupire mo da nema rastavu u sklapanju braka u craving onda ti nema rastavu da nam ti bude Jasno.Ova nova odluka o zakona braka u crkvi je Samo davanje prilika da se do rastave braka dolazi na lagani nacin jer odluku donosila Samo jedan presuda bez druge koja bi trebala potvrditi Dali je pravo presuda u pravi.Po ovome se vidi da biti Roman Katolik treba biti cvrst Katolik koji zna sta hoce I pridrzava se cvrsto nekolebivo Deset Zapovijedi Bozjih. Ovaj pritisak na Rimokatolicku Crkvu je Samo dokaz da se ima namjera ukinuti Deset Zapovijedi Bozjih koje nas uce na koji nacin trebamo zivjeli I ostati sa Bogom a ne da se Damon Vrazjoj moci koja nas vreba.Dakle ostane na Nama Dali ostati ili neostati pravi Roman Katolik koji je vjeran Bogu Ocu .Hvala.

VL
VA
vadis
18:04 08.09.2015.

Tko ce njih pitati ako se netko hoce razvesti?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.