Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RTL Direkt:

Zagrepčaninu za iznos na računu u Italiji 2014. godine isplaćeno 14 milijuna kn kamata

kune
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
29.04.2015.
u 23:24

Uz pomoć hrvatskih financijskih stručnjaka, RTL je izračunao da je iznos glavnice na tom računu najmanje 700 milijuna kuna

Za glavnicu na računu hrvatskog državljana u banci u Italiji prošle godine isplaćena je kamata od 14 milijuna kuna, a za taj račun porez nije plaćen jer je štediša hrvatski rezident, a Hrvatska nema porez na kamatu i dosad nije znala za taj račun, objavljeno je u emisiji RTL Direkt.  

Uz pomoć hrvatskih financijskih stručnjaka, RTL je izračunao da je iznos glavnice na tom računu najmanje 700 milijuna kuna za koje Porezna uprava nije znala. Dodaju da taj rezident ima prijavljena mjesečna primanja od nekoliko tisuća i stan u Zagrebu od 56 četvornih metara. U RTL-u tvrde da je spomenuti račun "najveći pojedinačni račun u inzemstvu".

Umirovljenici sa malim prihodima i visokom štednjom

- Pojedini hrvatski građani imaju milijarde kuna na štednim računima u susjednim zemljama - kazao je jučer u Sarajevu ministar financija Boris Lalovac upozoravajući na skrivene račune građana u inozemstvu.

Dodao je da Porezna uprava ispituje porijeklo tog novca te da će svi ti građani biti pozvani u Poreznu upravu kako bi dokazali odakle im novac.

- Usporedili smo njihovu imovinu i imamo zanimljivih situacija da imamo umirovljenike koji su u hrvatskom poreznom sustavu prijavili vrlo male prihode, međutim imaju vrlo visoku štednju u inozemstvu - kazao je Lalovac i dodao da sada utvrđuju radi li se o njihovoj štednji ili "nekih njihovih, ajmo reći, prijatelja".

>>Lalovac: Na skrivenim računima u inozemstvu su milijarde kuna

Komentara 66

DU
Deleted user
23:39 29.04.2015.

Zašto ne objavite ime možda je to čovjek zaradio poštenim radom ?

ML
mlado
00:28 30.04.2015.

Kosti se bacaju... Dno čisto.

DU
Deleted user
06:37 30.04.2015.

To je sasvim u redu ali isto tako trebate poceti ispitivati porijeklo imovine politicarima poput Mesica, ljecnicima, professorima na fakultetima I mnogim drugima koji su krali I primali mita od jednog naroda. Ne zaboravite ispitati I clanove njihove obitelji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije