Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osjeća se zdrava

'Za molitve fra. Zvjezdana Linića ustala sam iz kolica i prohodala!'

Elizabeta Has Đurašin (1)
Foto: Michael Palijan
1/7
13.06.2013.
u 22:58

Od 2010. godine najčešće ne mogu hodati, inkontinentna sam, ne mogu govoriti…. ukratko postajem beba s pelenama na teret supruga i troje djece - priča E. Đurašin.

Presretna sam. Iako sam do jučer bila vezana za kolica, danas se bez problema krećem! - rekla nam je Elizabeta Has Đurašin (37) iz Srijema nedaleko koprivničkoga Sokolovca, nakon što je večer prije za vrijeme molitve u Bjelovaru ustala iz kolica uza koja je vezana posljednjih godina zbog teškog oblika multiple skleroze.

Naime, tvrdi da je prohodala za vrijeme molitve za ozdravljenje, koju je u bjelovarskoj župi sv. Antuna Padovanskog u sklopu devetodnevnice u čast toga sveca predvodio poznati karizmatik fra. Zvjezdan Linić. Njezina priča počinje 2010. godine kada se jednog jutra probudila ne osjećajući noge, potom ruke, lice…

- Nakon pretraga u rujnu 2010. godine je postavljena dijagnoza multiple skleroze. Od tada me zahvaćaju ružne faze u kojima uopće ne mogu hodati ili mogu napraviti tek nekoliko koraka uz strašan tremor mišića, inkontinentna sam, ne mogu govoriti…. ukratko postajem beba s pelenama na teret supruga i troje djece - priča E. Đurašin.

Ipak navodi da je bez obzira na sve vrlo vedra, bolest prihvaća i s njom se bori s osmjehom na licu, pa se nerijetko i šali na vlastiti način. Prije godinu i pol dana bila je u Molvama na duhovnoj obnovi karizmatika fra. Ive Pavića. Nekoliko mjeseci nakon toga bilo joj je nešto bolje, ali se bolest ponovno vratila,a već četiri godine ima žarku želju pohoditi misu fra Linića. Nakon mise u Bjelovaru taj je karizmatik je fra. Linić predvodio molitvu ozdravljenja.

- Nisam mogla odvojiti sklopljene ruke. Kada je spomenuo moju bolest, kao da mi je netko skinuo noge sa stalaka kolica. Dobila sam strašnu želju da prohodam i u slijedećem sam trenutku vidjela svoju majku kako plače i govori mi da hodam - priča radosno E. Has Đurašin.

- Nadam se da ću vam nakon pretraga i CT-a koje ću sada napraviti moći javiti da sam izliječena - kaže E. Has Đurašin.

Liječnica Suzana Pejnović, predstojnica neurologije koprivničke Opće bolnice dr. Tomislava Bardeka, potvrdila je da zaista boluje od multiple skleroze, te da joj je drago da je pacijentici bolje, ali da drugih komentara nema. Medicinska sestra Lucija Ciler, koja Elizabetu tri puta tjedno po sat vremena obilazi i pomaže vježbama, potvrđuje da se pacijentica strašno teško kretala.

- Uza strašni tremor nogu jedva je prolazila od fotelje do kreveta. Jedva čekam da ju vidim u ponedjeljak - kazala je radosno.

>>Čudo kod fra Linića: Nepokretne djevojke ustale iz kolica

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije