Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EKSKLUZIVNO Potpisan sporazum za dvoranu u Brestovcu

Za dvoranu u Brestovcu novac osigurala oporba

17.12.2008.
u 16:12

U ekskluzivnoj izjavi za Večernji list članovi Općinskog odbora HDZ-a Bedekovčina na čelu s predsjednikom dr. Stjepanom Roganom građanima Brestovca Orehovičkog i okolnih naselja poručuju da se ipak počinje s gradnjom sportske dvorane u sklopu Osnovne škole Stjepana Radića u Brestovcu Orehovičkom.

Gradnja dogovorena
Kako je rekao predsjednik OO HDZ-a dr. Stjepan Rogan, radovi će početi u travnju, a investiciju vrijednu 7,5 milijuna kuna financirat će Ministarstvo za regionalni razvitak sa 60 i Općina Bedekovčina sa 40 posto.

– Ugovori spomenuta ministarstva i Općine već su potpisani, a rezultat je to HDZ-ova programa istaknutog u predizbornoj kampanji. Moramo spomenuti da smo već prošle godine dogovorili gradnju te dvorane i to pod još povoljnijim uvjetima, odnosno na način da država financira 70 posto gradnje.

No, nas se kao oporbu ignoriralo jer je projekt planirao ostvariti HNS, jedna od stranaka koalicije na vlasti u Općini Bedekovčina. Tek kad od toga nije bilo ništa, pristalo se na gradnju iz HDZ-ova programa i ugovor je za kratko vrijeme potpisan samo će sada Općina morati platiti deset posto više. Kad se spominje gradnja dvorane u Brestovcu Orehovičkom spominje se pomoć dr. Rogana, a nitko se ne usudi reći da je to zasluga HDZ-a – objasnili su prvi bedekovački hadezeovci dr. Stjepan Rogan, Dragutin Komorski, Željko Odak, Renata Kovaček i Stjepan Jadan.

Kako doznajemo od ravnatelja škole Ivana Mikušića, dvorana će biti površine 655, a s galerijom 740 četvornih metara. Dužina će biti 28, a širina 22 metra. – To je standard koji možemo dobiti s obzirom na broj učenika kojih je trenutačno 315.

Dvorana ispred škole
Dvorana neće imati tribine, nego će se moći gledati iz galerije u kojoj će se, zbog njezine veličine, moći također koristiti prostor za sportske sadržaje kao što su stolni tenis i slično. Dvorana će se graditi ispod škole, iznad sadašnjeg parkirališta, a sa školom će biti spojena tunelom – kaže ravnatelj Mikušić koji se sa svim djelatnicima i učenicima škole raduje gradnji jer se tjelesni odgoj dosad održavo u predvorju škole.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije