Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJNOVIJI GLAS KONCILA OPTUŽIO SVE HRVATSKE STRANKE ZA KOMUNISTIČKI MENTALITET

Za Crkvu je stranačko poslušništvo jednako moralno-političkoj podobnosti

01.04.2009.
u 15:06

Niti jedna politička stranka u današnjoj Hrvatskoj još uvijek nije uspjela ostvariti iskorak iz mentaliteta više od 40 godina dominirajuće Komunističke partije u mentalitet suvremenih stvarno demokratskih političkih stranaka kao što su stranke u drevnim i stabilnim demokratskim društvima.

Tvrdnja je to glavnog urednika Glasa Koncila vlč. Ivana Miklenića u najnovijem broju toga katoličkog tjednika, u kojemu se sve stranke optužuju za komunistički mentalitet.

Komentator Glasa Koncila tvrdi da su stranački programi, zapravo, «idealizirane propagandne platforme za pridobivanje glasača i simpatije medijskih djelatnika».
- I KP je imao takvu idealiziranu platformu koja je služila samo za propagandu - piše vlč. Miklenić i tvrdi kako bi nakon gotovo dvadesetogodišnjeg iskustva trebalo pristupiti donošenju stranačkih programa «koji bi bili platforma za djelovanje, a ne tek pusta propaganda».

On se posebno obrušio na «stranačko poslušništvo», koje je, kako kaže, «identično nekadašnjoj tzv. moralno-političkoj podobnosti, a koje donosi povlastice». Toj vrsti poslušništva dodaje i poslušništvo, tj. pripadanje «gospodarskim, ideološkim i interesnim skupinama», što je pokazatelj neslobode u hrvatskom društvu.

- Kad se stranke stvarno očiste od toga mentaliteta, naslijeđenog od jedine partije, bit će se sposobne suprotstaviti monopolima svih drugih interesnih skupina i bit će sposobne služiti stvarnom boljitku hrvatskoga društva - tvrdi Miklenić i poziva katolike (koji su u gotovo svim strankama većina) da pomognu da se stranke očiste od toga mentaliteta.

- Katolici u strankama koji to ne uzmu i ne ostvaruju najozbiljnije, izdaju nažalost bit kršćanstva, bit poruke Isusa Krista, "koji je došao služiti, a ne biti služen" - odlučan je vlč. Miklenić.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije