Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ostali bez nagrade

Za 500 eura Austrijancu pomogli inscenirati samoubojstvo

trajekt
Arhiva VL
19.05.2010.
u 09:37

Austrijanac (68), koji je u rujnu lažirao svoje samoubojstvo, navodno zbog bludničenja nad maloljetnicom u Austriji, pronađen je u rutinskoj kontroli prometa u Austriji prije dva mjeseca. Navodno se skrivao od zatvora u samostanu.

ZADAR - Helmut Breit (68) pola je godine “bio mrtav” nakon što je prvo zadarskoj Lučkoj kapetaniji, a potom i zadarskoj policiji prijavljeno da je stariji muškarac skočio s trajekta Jazine u zadarskom kanalu nešto polsije ponoći krajem rujna, da bi onda “oživio” u Austriji.

Prsluk bacili u more

Kapetanu trajekta Jazine je 44-godišnjak iz Sukošana kod Zadra prijavio da je vidio muškarca u moru, a nakon što je na trajektu pronađen ruksak s Austrijančevim dokumentima i pri tom je još nađen i njegov prsluk u moru, počela je potraga. Tjednima su ronioci, policajci, pripadnici Gorske službe spašavanja uz pomoć termovizijske kamere, ali i helikoptera tražili Helmuta Breita, no bezuspješno. Zadarska policija je jedini trag pronašla u Sukošanu gdje je dan ranije Austrijanac unaprijed platio spavanje za jednu noć. Na kraju se ispostavilo da na trajektu Jazine s kojeg je navodno skočio u more u zadarskom kanalu uopće nije ni bio. Njega je naime pronašla u rutinskoj kontroli austrijska prometna policija u ožujku. Skrivao se navodno u jednom samostanu i uzeo drugi identitet, a navodno je samoubojstvo iscenirao kako bi izbjegao zatvor zbog bludničenja i to nad maloljetnicom.To u policiji nisu potvrdili. Interpol je policiji samo spustio informaciju da je Helmut Breit pronađen i da se protiv njega u Austriji vodi postupak, a policija je u ožujku krenula u potragu za njegovim pomagačima, koje je također prevario i nikad im nije isplatio obećanu nagradu od 500 eura.

Kaznene prijave Hrvatima

- Utvrđeno je da su 24-godišnjak i 44-godišnjak 24. rujna prošle godine oko ponoći na trajektu Jazine na redovnoj linija Preko-Zadar, posadi trajekta lažno prijavili da je za vrijeme plovidbe s trajekta preko zaštitne ograde u more skočio 68-godišnji državljanin Austrije. Također je utvrđeno je da su na trajekt donijeli ruksak sa osobnim stvarima i dokumentima u vlasništvu austrijskog državljanina, koje su ostavili na trajektu, dok su njegov prsluk bacili u more. Treći počinitelj, državljanin Austrije (55), sumnjiči se da je nestaloga odvezao vozilom u Austriju pa je i protiv njega podnesena kaznena prijava i to zbog pomaganja počinitelju - rekla je glasnogovornica policije u Zadru Sandra Poljak Jurinčić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije