Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Susret sjećanja

Za 402 poginule djece u Domovinskom ratu još nitko nije odgovarao

15. susret sjećanja na djecu poginulu u Domovinskom ratu
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/14
27.05.2017.
u 14:08

Brojna izaslanstva položila su vijence pored spomenika "Prekinuto djetinjstvo", koji je prošle godine podignut u znak sjećanja za 402 poginule djece u Hrvatskoj. Za njihovo ubojstvo do danas nitko nije odgovarao.

Vukovar, Slavonski Brod, Karlovac, Gospić i Dubrovnik gradovi su s najvećim brojem civilnih žrtava rata, osobito djece. Njihovo stradanje dokaz je da agresor nije birao ciljeve i da je, pored razaranja sakralnih i drugih civilnih objekata, nažalost, ubijao i one najmlađe i najnevinije - rekao je izaslanik Vlade i pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić prigodom tradicionalnog, 15. susreta sjećanja na djecu poginulu u Domovinskom ratu "Mali križ – velika žrtva" u Slavonskom Brodu.

On je dodao kako će se Ministarstvo hrvatskih branitelja kroz zakone pokušati na sve načine pobrinuti za sve ratne žrtve, o čemu govori i potpora iskazana na ovom skupu.

 - Najveće bogatstvo jedne obitelji su djeca. Zato ovaj susret, kao čovjek koji je bio u Domovinskom ratu i ratni vojni invalid, doživljavam vrlo emotivno i vrlo teško – rekao je Križić.

Brojna izaslanstva položila su vijence pored spomenika "Prekinuto djetinjstvo", koji je prošle godine podignut u znak sjećanja za 402 poginule djece u Hrvatskoj. Za njihovo ubojstvo do danas nitko nije odgovarao.

Komentara 11

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
15:03 27.05.2017.

Dijete koje je nastradalo u Brodu 91. godine od srpske granate, stopostotni invalid ima 1200 kn mirovinu.

Avatar Idler 3
Idler 3
14:27 27.05.2017.

Pokoj im duši, a nama sjećanje i opomena !!!

PR
Pravednik1973
14:44 27.05.2017.

Zašto šute Teršelićka i Pusić kada su u pitanju stradala djeca prilikom razaranja hrvatskih gradova i sela?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije