Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIJELA KUĆA

'Woodwardovu knjigu izmislili su bivši nezadovoljni zaposlenici'

REUTERS
05.09.2018.
u 08:36

Knjiga o Donaldu Trumpu donosi mučan portret neobrazovanog, koleričnog i paranoičnog predsjednika kojeg njegovi ministri i suradnici neprestano pokušavaju kontrolirati kako bi izbjegli teže posljedice

Bijela kuća u utorak je odbacila istinitost knjige Boba Woodwarda u kojoj se opisuje mahnita borba visokih savjetnika američkog predsjednika Donalda Trumpa da ublaže već donesene predsjednikove ekstremne političke odluke ili spriječe provedbu impulzivno donesenih odredbi.

Željno očekivanu knjigu "Strah: Trump u Bijeloj kući" koja se temelji na intervjuima, bilješkama sa sastanaka, osobnim dnevnicima i vladinim dokumentima - napisao je istraživački novinar Bob Woodward, koji je zajedno s Carlom Bernsteinom 1972. otkrio skandal Watergate koji je doveo do ostavke predsjednika Richarda Nixona.

Knjiga o Donaldu Trumpu donosi mučan portret neobrazovanog, koleričnog i paranoičnog predsjednika kojeg njegovi ministri i suradnici neprestano pokušavaju kontrolirati kako bi izbjegli teže posljedice. 

U trenutku kad su mediji i društvene mreže počele izvještavati o knjizi i donositi njezine ulomke, Bijela kuća objavila je priopćenje u kojem negira istinitost iznesenih priča.

"Ova knjiga nije ništa drugo nego izmišljene priče, mnoge od njih izmislili su bivši nezadovoljni zaposlenici, kojima je rečeno da ocrne predsjednika", rekla je glasnogovornica Sarah Sanders.

Woodward u knjizi opisuje čestu frustraciju šefa osoblja Bijele kuće, Johna Kellyja koji je tradicionalno najbliža osoba predsjedniku u "zapadnom krilu".

On je, po Woodwardu, zbog Trumpove nepredvidivosti i nerazumijevanja globalne politike često dobivao "živčani slom".

Na jednome od sastanaka o Trumpu je navodno rekao: "On je idiot. Ne može mu se ništa objasniti. Ne znam što tu radimo. Ovo je najgori posao koji sam ikada imao".

Prema informacijama koje je skupio Bob Woodward, nakon kemijskog napada u travnju 2017. koji se pripisuje sirijskom režimu Bašara al-Asada, Trump je pozvao generala Mattisa i rekao mu da želi ubiti sirijskog predsjednika.

"Ubit ćemo ga. Idemo! Idemo unutra i pobijmo ih!", rekao je Trump, a nakon razgovora Mattis se okrenuo prema jednom savjetniku i rekao mu: "Ništa od toga nećemo poduzeti. Bit ćemo puno odmjereniji".

Nova knjiga Boba Woodwarda trebala bi biti objavljena 11. rujna.

>> Pogledajte i video: Tomislav Krasnec o Donaldu Trumpu

Komentara 3

NE
nevjerujženikojalaže
09:13 05.09.2018.

kada radnik pop.. na šefa jer mu ovaj kaže da mora ispuniti normu, šefova zadnja jer je on eto šef.. ovdje se pak naruči novinarska priča koja mora šefu na štetu ići.. izbori su prošli a netko ne može dočekati nove redovne..

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
14:13 05.09.2018.

Woodward je vec srusio jednog predsjenika. Nece ni ovaj jos dugo.

TO
Toni70
10:42 05.09.2018.

On je, po Woodwardu, zbog Trumpove nepredvidivosti i nerazumijevanja globalne politike često dobivao "živčani slom". Hoće nam reći tamo svi l(j)udi - ludi .... jedni koji proizvode tu bolest a drugi koji se bezuspješno lijeće od živčanih tegoba . Tkoko to nije do sada i sam uvidio meni ga je žao ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije