Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GENERAL U MIROVINI

Clark zavidi Rusima na tenkovima: Mi bismo ih željeli imati 2030. Daleko smo zaostali

Wesley Clark
Foto: Dennis Van Tine/Press Association/PIXSELL
1/3
06.03.2017.
u 10:47

Clark je rekao da ni 54 milijardi dolara, za koliko bi se prema prijedlogu predsjednika Donalda Trumpa treba povećati proračun ministarstva obrane, neće biti dovoljno za zadovoljavanje potreba

Umirovljeni američki general Wesley Clark izrazio je zabrinutost da bi Rusija i Kina vojno mogle premašiti kapacitete SAD-a.

Kako prenosi NY Daily News, Clark je u nedjelju rekao da je SAD tijekom zadnjih 25 godina uglavnom po pitanju vojne modernizacije bio u praznom hodu.

- Razmotrili smo što nam je potrebno. Ali nismo kupili stvari koje su vrh ponude... Trošimo novac na uredbe, na bombardere, na projektile koji razaraju rupe u zemlji i ponekad pogađaju teroriste. Ali Rusija, oni su proizveli novu generaciju oružanih snaga - rekao je Clark.

Clark je rekao da Rusija ima tenkove koje bi oni htjeli imati 2030. godine. Riječ je o tenkovima T-14.

- Daleko smo zaostali. To je zabrinjavajuće - rekao je Clark, dodajući da SAD zaostaje i po nuklearnom pitanju.

Clark je rekao da ni 54 milijardi dolara, za koliko bi se prema prijedlogu predsjednika Donalda Trumpa treba povećati proračun ministarstva obrane, neće biti dovoljno za zadovoljavanje potreba.

>> Njemačka ne povlači 400 svojih vojnika s Baltika: Bit će tamo koliko god bude trebalo!

>> Rat od kojeg Rusija profitira već 25 godina

Komentara 47

PR
prarvat
12:10 06.03.2017.

većina rusa živi kao što se kod nas živjelo 50-ih godina. sve 20 metara dalje od moskve. znaju li to naši rusoljupci?

MA
Markos
14:06 06.03.2017.

Kako fino Putinova KGBovska masineria podmazuje ljude po svijetu da daju takvu glupost od izjave.

KR
Kruc
13:29 06.03.2017.

Ekonimija SAD-a je toliko jaka da u brzom roku mogu proizvesti 1000 tenkova. Po cijeni od 6 mil $ po komadu može ih se napraviti preko 7000 komada za tih 45 mld $. Btw, hellfire raketa sigurno uništava bilo koji tenk, a košta 100.000$. Da, Rusi imaju jake tenkovske snage što proizlazi iz konfiguracije terena. Ali generalno samo je jedna svjetska vojna velesila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije