Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
samo stručnjaci

Wagner traži gejmere: 'Neka nam se jave oni u dobi od 21 do 35 godina'

Prigožin
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
20.06.2023.
u 07:56

Regruti Wagnera objavljuju poruke na društvenim mrežama, rekao je ISW pozivajući se na ruski oporbeni list Verstka, koji je izvijestio da regrutima nije potrebno prethodno iskustvo.

Ruska plaćenička skupina Wagner poziva ljude u dobi od 21 do 35 godina s iskustvom igranja video igara da joj se pridruže kao stručnjaci za bespilotne letjelice dok nastoji proširiti svoj regrutni fond nakon teških gubitaka, primjećuje Institut za proučavanje rata u svom najnovijem ažuriranju o sukobu.

Video: Rusi na ukrajinske položaje poslali kamikaza tenkove

Regruti skupine objavljuju poruke na društvenim mrežama, rekao je ISW pozivajući se na ruski oporbeni list Verstka, koji je izvijestio da regrutima nije potrebno prethodno iskustvo, javlja Guardian.

VEZANI ČLANCI:

ISW je također ukazao na audio presretanje koje je objavila ukrajinska Glavna obavještajna uprava (GUR), u kojem ruski vojnik raspravlja o novoj kampanji regrutiranja Wagnera pokrenutoj zbog velikih gubitaka na bojnom polju.

“Nova Wagnerova kampanja za zapošljavanje navodno reklamira obuku s dobro pripremljenim instruktorima, zdravstveno i životno osiguranje, modernu opremu i jamči da će svi novaci dobiti sve obećane isplate”, napisao je ISW.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije