Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE ŽELI SE ISPRIČATI

Wałęsa: Homoseksualci bi u parlamentu trebali sjediti iza zida

lech walesa,lech wałęsa
Reuters/PIXSELL
06.03.2013.
u 07:37

Gdje bi onda trebali sjediti crnci i invalidi, pita se političar homoseksualac Robert Biedroń

Lech Wałęsa, dobitnik Nobelove nagrade za mir i čovjek koji je odigrao ključnu ulogu u rušenju komunizma u Poljskoj, ovih se dana suočava s kritikama zbog svoje izjave da bi poljski političari homoseksualne orijentacije u parlamentu trebali sjediti na stražnjim sjedalima, ili čak iza zida, prenosi CNN. Wałęsa, naime, smatra da homoseksualci kao manjina nemaju pravo na značajnu političku ulogu pa bi se trebali "prilagoditi na manje stvari".

Unatoč kritikama, Wałęsa kaže da se ne smatra homofobom i ne namjerava se ispričati.

– Neću se nikome ispričati. Sve što sam rekao jest da manjine, koje poštujem, ne bi trebale imati pravo nametanja svojih gledišta većini. Mislim da većina Poljaka stoji iza mene – rekao je Wałęsa.

Jedan od ljudi koji mu je uputio kritiku je Robert Biedroń, parlamentarac iz oporbenog Palikotova pokreta i jedan od prvih poljskih političara koji je javno otkrio svoju homoseksualnost.

– Zašto Lech želi da sjedim u stražnjem redu? Prihvatimo li pravila koja predlaže Lech Wałęsa, gdje bi onda trebali sjediti crnci? I oni su manjina. A što je s invalidima? – pita se Biedroń.

Neki su Wałęsu pozvali da vrati Nobelovu nagradu za mir, a Odbor za obranu protiv sekti i nasilja podnio je pritužbu tužiteljstvu u Gdanjsku, Wałęsinu rodnom gradu, zbog promoviranja propagande mržnje protiv seksualne manjine.

>> Lech Walesa: Papa srušio komunizam

Komentara 13

Avatar Stipo Li
Stipo Li
07:55 06.03.2013.

To je čovjekovo mišljenje...... zašto bi se netko morao ispričavati za svoje mišljenje???? Težimo ka demokraciji, ka toleranciji različitosti.....pa gospodin Walesa....... ima različito mišljenje od homoseksualnih političara.....gospodo izvolite ga tolerirati!!!!!!!

ET
etotak
08:15 06.03.2013.

Prvo, trebalo bi svuda po demokratskom svijetu donijeti zakon po kojem je nabacivanje BLENTAVIH i izmisljenih rijeci kao "homofob" (sto u prijevodu znaci odprilike "prkfrk") VRIJEDJANJE te bi to trebalo odgovarajuce sankcionirati. Drugo, vidimo da od demokracije, slobode rijeci ii govora nisu ostala niti pocetna slova. Zivimo u uzasnoj diktaturi od koje se vise niti nema kamo pobjeci jer je ta svojta zauzela mocne pozicije. Kakvi uzasi se spremaju nasoj djeci? Trece, tko su ti i KOLIKO ih zapravo ima, koji od Walese traze "ispriku"???

IR
irani.
08:43 06.03.2013.

Walesu vec dosta dugo nitko ne shvaca ozbiljno, a ovaj novi ispad je samo dodatna potvrda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije