Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVE TENZIJE

Srpski ministar Vulin najavio oštre mjere: Od danas posebni režim za sve hrvatske dužnosnike!

Svečana akademija povodom Dana Banja Luke
Foto: Borislav Zdrinja/ATAImages/PIXSELL
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
17.07.2022.
u 10:51

Odlukom Vlade Andreja Plenkovića predsjedniku Aleksandru Vučiću zabranjen je posjet Jasenovcu. Aleksandru Vučiću, unuku jasenovačke žrtve, kazao je

Ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin najavio je u nedjelju da će od danas svi dužnosnici hrvatske države, svi nositelji službenih ili diplomatskih putovnica, morati posebno najaviti i obrazložiti svoj posjet ili prolazak kroz Srbiju i bit će stavljeni u posebni režim kontrole, prenijela je beogradska agencija Tanjug.

"Od danas svi dužnosnici hrvatske države, svi nositelji službenih ili diplomatskih putovnica morat će posebno najaviti i obrazložiti svoj posjet ili prolazak kroz Srbiju i bit će stavljeni na poseban režim kontrole", izjavio je ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin komentirajući odluku hrvatske vlade da zabrani predsjedniku Srbije Vučiću da privatno posjeti Jasenovac.

- Tako će biti dok sam ja ministar policije ili dok se Hrvatska ne počne ponašati kao da nije NDH - dodao je. 

Jutarnji list u nedjelju je prenio, pozivajući se na izvore u vladi, da je Vučić planirao privatni posjet Jasenovcu i Pakracu, no hrvatske vlasti neće mu dopustiti ulazak u zemlju.

Vučić je, prema izvorima, kontaktirao predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca i rekao mu kako planira privatni posjet Jasenovcu.  Pupovcu je navodno rekao da dolazi u privatni posjet Hrvatskoj i ako želi da mu se može i on pridružiti, a ako smatra da to treba, da obavijesti i hrvatsku Vladu.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je u nedjelju da je odluka hrvatske vlade da ne dozvoli Vučiću da privatno posjeti Jasenovac "najveći skandal u modernoj povijesti Srbije i Hrvatske".

>> VIDEO Inflacija i u lipnju nastavila ubrzavati! Premašila 12 posto na godišnjoj razini

Komentara 92

MP
mku.privat
11:01 17.07.2022.

Odmah kupiti zilet zicu od slovenaca(sad je na rasprodaji) i zastiti granice normalnog svijeta od likova poput ove ekipe!

MI
Mislav28
11:00 17.07.2022.

Ovaj ludi rom je opet poludio HaHa

DU
Deleted user
11:02 17.07.2022.

Srbi bi trebali znati da će od Siječnja, kada Hrvatska postaje dio Šengen zone, za treće zemlje pa tako i za srpske državljane, procedure ulaska u Hrvatsku biti strože!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije