Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODGOVORIO PLENKOVIĆU

Vulin: Ako postoji narod koji je Hrvate vodio na pravu stranu povijesti, onda je to srpski

Beograd: Aleksandar Vu?i? razgovarao je sa ministrom unutarnjih poslova Aleksandrom Vulinom
Foto: Milos Miskov
1/3
06.06.2022.
u 16:44

Dodao je da Plenković ''ne razumije da Srbija ima samo jednu stolicu, srpsku'', prenio je MUP Srbije

Srpski ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin odgovorio je premijeru Andreju Plenkoviću oko odluke Srbije hoće li podržati Rusiju ili zapadne saveznike.

- Uvijek je vrijeme da Srbija sačuva sebe i svoja prijateljstva, ali nikada nije vrijeme da dobija lekcije iz Hrvatske koju stranu da izabere, izjavio je danas ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, prenio je MUP Srbije.

Ranije je povodom otkazivanja posjete ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova Plenković kazao kako ''nije vrijeme za sjedenje na dvije stolice'' te da Srbija ''mora paziti koju stranu bira'' ako ima ambicije ulaska u EU, na što je Vulin rekao da Srbija nije teritorij, već država, i da države ''same odlučuju tko su im prijatelji''.

- Ako postoji narod koji je nepogrešivo birao pogrešnu stranu povijesti, onda je to hrvatski, i ako postoji narod koji je Hrvate prevodio na pravu stranu povijesti, onda je to srpski narod, naveo je Vulin.

Dodao je da Plenković ''ne razumije da Srbija ima samo jednu stolicu, srpsku'', prenio je MUP Srbije.

>> VIDEO Lavrov bjesni zbog propalog puta u Srbiju: Dogodilo se nešto nezamislivo, ovo je uznemirujuća akcija

Komentara 64

AF
AfganistanskiHrvat
16:56 06.06.2022.

Ovaj goblin puko ko kokica.

Avatar Navajo
Navajo
17:46 06.06.2022.

Svakakakvih sam gluposti cuo, a ova je jedna od najvecih i najopasnijih. Hrvati s vama su imali problema, imaju i imat ce zbog prisizanja za teritorijem, kulturom, jezikom itd.

HR
hr76
17:15 06.06.2022.

Hebrang je jednom davno najbolje objasnio ovaj njegov diskurs.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije