Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOGUĆE KAZNENO DJELO

Vukovarsko državno odvjetništvo provodi izvide zbog molitve protiv pobačaja

molitva
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/7
06.10.2016.
u 14:43

"Izvidi su naloženi u cilju utvrđivanja elemenata mogućih kaznenih djela za koje se progoni po službenoj dužnosti"

Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru, u povodu objavljenih novinskih članaka u vezi sa slučajem okupljanja molitvene inicijative ispred Opće županijske bolnice Vukovar, naložilo je provođenje izvida, objavljeno je danas.

"Izvidi su naloženi u cilju utvrđivanja elemenata mogućih kaznenih djela za koje se progoni po službenoj dužnosti", navedeno je na stranicama DORH-a.

Inicijativa “40 dana za život – Vukovar”, podsjetimo, objavila je da u vukovarsku bolnicu dolazi trudnica na pobačaj te pozvala molitelje da se okupe ispred bolnice. Poziv je izazvao negativne reakcije u dijelu javnosti zbog curenja informacija, ali Lidija Dugan, koordinatorica molitvene inicijative za Slavoniju, rekla je za Večernji list da trudnica zapravo ne postoji te da je riječ o izmišljenom liku.

>> Očekujemo od DORH-a da odredi istragu i utvrdi je li bilo curenja informacija iz bolničkog sustava

>> Izmislili da dolazi žena na pobačaj i pozvali na molitvu

Ključne riječi

Komentara 15

Avatar Štilcovana_Katabolcna
Štilcovana_Katabolcna
14:52 06.10.2016.

Kako su samo ažurni kad treba proganjati Hrvate! Za Voju Vampira im treba nekoliko desetljeća. Onog glavosjeka nisu do sada ni istražili. Sramota.

Avatar prof.baltazar
prof.baltazar
15:01 06.10.2016.

Sloboda mišljenja je temeljno ljudsko pravo koje postoji svim modernim demokracijama. Koliko mi je poznato Hrvatska je još uvijek demokratska država. DORH nije iznad zakona i ne smije provoditi bilo kakav pritisak na osobe koje na ovaj način iznose svoje mišljenje i stavove. Hrvatska je uz to i članica EU te je dužna poštovati sva načela zajednice država u kojoj se nalazi. iskreno, ne mogu vjerovati što sam sad pročitao. Užas...

Avatar ingenieurhr
ingenieurhr
15:31 06.10.2016.

Pojavom kršćanstva dolazi do određenih promjena po pitanju pobačaja. U 13. stoljeću papa Inocent III. određuje, da plod postaje živo biće u trenutku kada se počinje pomicati u trbuhu pa pobačaj nakon tog razdoblja postaje ubojstvo, a prije toga se smatra manjim grijehom. Papa Grgur XIV. 1591. godine potvrđuje to stajalište i dodatno ga vremenski pojačava odredbom, da je pobačaj dopušten u prvih 116 dana od začeća. Siksto V. prvi je papa, koji je sve namjerne pobačaje proglasio ubojstvom. Papa [[Pio IX.]. 1869. godine donosi odluku o zabrani svih pobačaja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije