Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na suhom vezu

Vukovarski turistički brod neće skoro ploviti Dunavom

brod
08.06.2010.
u 16:13

- Želimo novac koji smo zaradili, a koji čekamo skoro godinu dana kako bismo mogli platiti svoje obveze – ističe Bučko dodajući da je oglasila prodaju broda te da već ima zainteresiranih kupaca.

Vukovarski turistički brod neće skoro ploviti Dunavom.

Volko: Posao preplaćen

Ne prije nego što se riješi sudski spor između poduzeća Ferrorex koji je sagradilo prvu fazu broda i investitora Volka.

- Ugovoreni radovi gradnje broda nisu nam isplaćeni, a zbog čega nisu ispunjeni uvjeti za njegovu primopredaju i isporuku. Konstrukcija je uskladištena u našoj hali od srpnja prošle godine kada je obavljen i tehnički pregled, s tim da su naša potraživanja prema Volku narasla na oko 140.000 kuna – kaže Sandra Bučko, direktorica Ferrorexa dodajući kako iz Grada trpi pritiske da isporuči konstrukciju broda.

- Nije mi jasno zašto se Grad miješa jer Ferrorex s njima nema potpisan nikakav ugovor. Mi imamo potpisan ugovor samo s Volkom od kojega i potražujemo novac. Želimo novac koji smo zaradili, a koji čekamo skoro godinu dana kako bismo mogli platiti svoje obveze – ističe Bučko dodajući da je oglasila prodaju broda te da već ima zainteresiranih kupaca.

Lavoslav Bosanac, vlasnik tvrtke Volko, kaže da je ugovoreni posao preplaćen te da Ferrorex, kao izvođač radova, duguje njemu.

Grad nemoćan

- Mi smo plaćali avanse po ugovoru koji su većeg iznosa nego što ukupan rad vrijedi. Želimo da Ferrorex napravi konačan obračun i da se tako precizira konačno dugovanje, ali ni to nije zapreka da se konstrukcija broda izveze. Naknadno vještačenje može precizirati što je sve urađeno i koliko plaćeno, a ne da se brod otuđi – rekao je Bosanac.

Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo kaže Grad samo želi da se nastavi druga faza gradnje turističkog broda.

- Ako nešto ne napravimo ubrzo, prijeti nam da i ove godine izgubimo značajna sredstva – rekao je.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
08:31 11.06.2010.

ovom gradu pod hitno treba dvije liječničke ekipe jedna psihijatrijska,a druga psihološka da bi izliječili Gradonačelnika i Bosanca jer su obadvojica psihijatrijski bolesnici............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije