Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prosvjedi u Vukovaru

Vukovarski HDZ: Licemjerni su neki stavovi Milorada Pupovca

pupi
Patrik Macek/PIXSELL
10.10.2013.
u 12:45

Vrijeđa nas kada politička stranka čiji su pojedini članovi sudjelovali u agresiji na Republiku Hrvatsku proziva hrvatske branitelje i članove HDZ-a, poručuje vukovarski HDZ

Dan poslije konferencije za novinare Zajedničkog vijeća općina i Milorada Pupovca, koji je indirektno HDZ prozvao glavnim krivcem za prosvjede i druga događanje oko uvođenja dvojezičnosti u Vukovaru, javila se i vukovarska organizacija HDZ-a.

– Vrijeđa nas kada politička stranka čiji su pojedini članovi sudjelovali u agresiji na Republiku Hrvatsku proziva hrvatske branitelje i članove HDZ-a da ruše ustavni poredak RH, a svi dobro znamo da ih Ustav i ustavni poredak zanima samo u onim dijelovima koji se odnose na srpsku manjinu. Još se nikada u javnosti nisu izjasnili o nekom pitanju koje bi se odnosilo na sve hrvatske državljane, jer ih svi ni ne zanimaju, zanimaju ih samo pripadnici srpske manjine, navode iz HDZ-a dodajući da se Stožer za obranu hrvatskog Vukovara samoinicijativno organizirao i da djeluje ne savjetujući se s HDZ-om.

Dalje navode kako je licemjerno pozivanje Pupovca na teško gospodarsko stanje u državi koje je jedan od razloga zašto bi Hrvati i pripadnici nacionalnih manjina, koji su dali veliki doprinos u stvaranju neovisne Republike Hrvatske, trebali pustiti ćirilicu u svoj grad.

– Bilo bi moralnije kada bi manji dio pripadnika srpske nacionalne manjine okupljen oko SDSS-a i njegove podružnice Zajedničkog vijeća općina upravo zbog tog teškog stanja te zbog očitog nezadovoljstva većinskoga naroda, kao i zbog članka 8. Ustavnoga zakona, odustala ili barem odgodila svoja nastojanja da se ćirilica silom uvede. Potpuno je jasno da jedan dio srpske nacionalne manjine ni 15 godine nakon mirne reintegracije nije prihvatio činjenicu da živi u Republici Hrvatskoj, a ne žele prihvatiti ni hrvatski jezik i latinicu kao službeni jezik i pismo. Poštujemo riječi prvog hrvatskog predsjednika koji je nakon Oluje 1995. pozvao Srbe da ostanu u Hrvatskoj jer je ona i njihova država, ali smo potpuno sigurni da tada nitko nije mogao pretpostaviti ovakvu bahatost i tvrdoglavost pojedinaca koja šteti većinskome narodu i vrijeđa žrtve koje su položene na oltar Domovine, navode iz vukovarskog HDZ-a.

>> 'Mislim da je i prosvjednicima u interesu stabilnost u zemlji'

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije