Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kampanja u Vukovaru

Vukovarski BUZ podržava Željka Sabu

željko sabo
Branimir Bradarić/VLM
31.05.2013.
u 15:03

Iako se kratica i logo Bloka umirovljenika zajedno već tjednima nalaze na izbornim plakatima Mirjana Zošak pozvala je danas svoje članove i simpatizere da glasaju u nedjelju za Željka Sabu

Iako se kratica i logo Bloka umirovljenika zajedno već tjednima nalaze na izbornim plakatima HDZ-a predsjednica vukovarske podružnice ove stranke Mirjana Zošak pozvala je danas svoje članove i simpatizere da glasaju u nedjelju za Željka Sabu.

– Vukovarski BUZ nije u koaliciji sa HDZ-om. Koalicija je dogovorena samo na županijskoj razini dok nas u gradovima nije nitko ništa pitao. Kao predsjednica podružnice ja nisam potpidala nikakav koalicijski sporazum sa HDZ-om te stoga pozivam sve svoje članstvo i simpatizere da glasuju za Saboa, rekla je Mirjana Zošak, predsjednica vukovarske podružnice BUZ-a na današnjoj konferenciji za novinare.

– HDZ zapravo samo interesiraju glasovi članova BUZ-a i pozicije i ništa drugo. Nemaju nikakav ni plan nui program koji se može nazvati, kao i kampanja, rušilačkim, istakla je Zošak koja, kako kaže, koliko zna još nije izbačena iz BUZ-a niti je dobila bilo kakvo riješenje o tome.

Na konferenciji za novinare prisustvovao je i predsjednik vukovarskog ogranka Hrvatske stranke umirovljenika Miroslav Srnović koji je također podržao Saboa u drugom krugu lokalnih izbora.

Mirjana Zošak isključena iz članstva BUZ-a

Poslije objavljenog teksta na portalima na e-mail adrese novinara pristiglo je reagiranje u kojem se navodi kako je Mirjana Zošak, odlukom predsjednika BUZ-a Milivoja Špike, isključena iz članstva u stranci. U odluci se navodi da je Zošak grubo prekršila donesene Odluke Predsjedništva središnjice i ŽO BUZ-a Vukovarsko – srijemske s čime je naštetila ugledu stranke. Dodaje se da su se samim tim stekli uvjeti za raspuštanje vodstva vukovarske podružnice stranke.

- Zbog grubog kršenja Statuta BIJZ-a od stane Mirjane Zošak koja je, uprkos Odluci svih tijela BIJZ-a u davanju potpore i stupanju u lokalne koalicije isključuje lijeve političke opcije javno dala potporu kandidatu za gradonačelnika Vukovara iz redova SDP-a što predstavlja djelovanje protivno interesima Stranke te se radi toga isključuje iz članstva BUZ-a. Sukladno prethodno navedenom za povjerenika GO BUZ Vukovar imenuje se Mirko Blidović, navodi se u reagiranju.

>>Sastanak u Novom Sadu o budućnosti vukovarske ade

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije