Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAMET

Vukovarci tvrde da nisu obaviješteni o kraju besplatnog parkiranja

09.04.2009.
u 18:18

Od prošlog ponedjeljka vukovarski Komunalac počeo je, uz odobrenje gradskih vlasti, naplatu parkiranja na Trgu Republike Hrvatske, Ulici Vladimira Nazora te na velikom parkiralištu kod Hotela Dunav, što je kod velikog broja građana izazvalo nezadovoljstvo koji tvrde da nisu o tome na vrijeme obaviješteni.

– Nemam ništa protiv da se parking naplaćuje, ali mislim da je bio red da nas obavijeste o datumu početka naplate. Da se parking naplaćuje saznala sam ujutro kada sam došla do automobila i pronašla zakačenu kaznu za neplaćeni parking od 50 kuna – rekla je Radmila Bogdanović, koja živi u zgradi na Trgu Republike.

Smeta je i što niti jedno parkirališno mjesto na parkiralištu koje je uz njenu zgradu nije obilježeno crtama.

– Ako već naplaćuju nešto, onda su trebali sve pripremiti, a ne samo uzimati novac. Parking na Trgu Republike Hrvatske do prije deset dana bio je pod vodom jer nije bio asfaltiran što smo godinama tražili, a sad se već parking naplaćuje – kaže ogorčena Radmila.

Vukovarci su od početka naplate parkiranja i na ostalim parkiralištima, koja su dosad bila slobodna, podijeljeni, ali i svjesni činjenice da se parkiranje naplaćuje i u svim drugim gradovima i da je to uobičajena praksa. Direktor vukovarskog Komunalca Marinko Leko kaže da su građani o početku naplate parkiranja bili obaviješteni na vrijeme.

– Obavijest je išla na lokalnim radiopostajama, postavili smo aparate za naplatu i prometne znakove koji ukazuju na to. Uz to, tjedan dana smo tolerirali neplaćanje parkiranja i tek od ponedjeljka počeli sa stavljanjem kazni – rekao je Leko.

Cijena parkiranja, kao i na ostalim parkiralištima u gradu gdje se parkiranje godinama naplaćuje, je tri kune po satu, s tim da će stanari zgrada uz parkirališta plaćati 39 kuna mjesečno.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije