Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije prošla njegova kandidatura

Vukovarac Pavao Josić sumnja u rad GIP-a, najavljuje i podizanje kaznenih prijava

Foto: Branimir Bradarić
1/3
11.05.2021.
u 15:26

Najavio je kako će po Zakonu o pravu na pristup informacijama zatražiti da mu se dostave kopije predanih potpisa i ispis unošenih u aplikaciju za provjeru, koje će osobno prekontrolirati

Nositelj nezavisne liste za Gradsko vijeće Vukovara Pavao Josić smatra da Gradsko izborno povjerenstvo (GIP) nije odradilo svoj posao kako treba te da radi toga nije prošla njegova kandidatura za gradonačelnika Vukovara.

Pojašnjava kako je 29. travnja, kada je u ponoć isticao rok za predaju lista, dobio poziv i iz GIP-a kada mu je javljeno da nije skupio dovoljno pravovaljanih. Dodaje kako je do isteka roka u ponoć donio rezervne liste s potpisima ali i da mu je na kraju rečeno da je predao 800 potpisa od kojih je više od 200 nevažeći. Navodno kako su se neki potpisi ponovili na više lista, neki su brojevi osobnih pogrešno napisani, a neki su brojevi nejasni.  

- Nisam se imao namjeru žaliti, vjerovao sam da djelatnici Gradskog izbornog povjerenstva rade svoj posao savjesno i odgovorno. Međutim, počeo sam sumnjati u iskrene namjere, kada mi je u subotu  8. svibnja, javljeno telefonom iz GIP -a, da nisam aktivirao korisnički račun u programu APIS, i da nisam predao financijsko izvješće i da rok za to ističe danas. Na kraju se pokazalo gdje je greška, djelatnik ili djelatnica koji je unosio moje podatke za kandidaturu od 9 znakova na mojoj e-mail adresi pogrešno je ukucao jedno slovo, tako da je sva pošta koja mi je poslana iz GIP i od Agencije za podršku informacijskim sustavima APIS otišla na krivu e-mail adresu, kaže Josić.

Zbog svega toga najavljuje kako će napraviti presedan koji, kako kaže, nije napravio niti jedan kandidat koji je odbijen po ovoj stavci kod kandidature na bilo kojim izborima. Najavio je kako će po Zakonu o pravu na pristup informacijama zatražiti da mu se dostave kopije predanih potpisa i ispis unošenih u aplikaciju za provjeru, koje će osobno prekontrolirati.

- Zatražit ću po istom zakonu da mi se dostave imena i prezimena osoba koje su bile zadužene za unos podataka u sistem, i ako se pokaže da sam prevaren, tražit ću poveznice između osoba koje su unosile podatke i članova njihovih obitelji, koje je na bilo koji način zadužio gradonačelnik Penava u vidu zapošljavanja u gradskom tvrtkama ili ustanovama,  ili u vidu dodijeljenih Javnih natječaja ili slično. Ako nađem poveznice podnijeti ću kaznene prijave protiv odgovornih, najavio je Josić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije