Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Grad koji brine'

Vukovar svojim umirovljenicima isplaćuje uskrsnice u iznosu od po 40 eura

Konferencija za novinare
Branimir Bradarić
11.03.2024.
u 13:22

Gradonačelnik je napomenuo kako je ove godine cenzus dignut s 400 na 500 eura te da će „uskrsnice“ primiti ukupno 4.698 vukovarskih umirovljenika

Grad Vukovar nastavlja s provedbom projekta „Grad koji brine“, a koji se među građanima naziva i „uskrsnica“. Radi se o isplati jednokratne naknade umirovljenicima koji imaju prebivalište na području Vukovara, a koji imaju mirovine i primanja niža od 500 eura mjesečno.

- Cilj je jednokratna naknada, kao financijska pomoć, umirovljenicima s niskim mirovinama. Isplate te naknade slučajno pada u vrijeme Uskrsa ali nije izravno vezana za njega. Želimo pomoći umirovljenicima s niskim primanjima da lakše prebrode mjesece kada izlazimo iz zimskog perioda i kada su radi grijanja i izdvajanja za blagdane kućni budžeti dodatno opterećeni – rekao je Penava.

Napomenuo je i kako je ove godine cenzus dignut s 400 na 500 eura te da će „uskrsnice“ primiti ukupno 4.698 vukovarskih umirovljenika. Radi povećanog cenzusa taj broj je za 568 korisnika veći nego u vrijeme Uskrsa prošle godine.  

Zamjenik gradonačelnika Vukovara Filip Sušac kazao je kako je Vukovar jedan od rijetkih gradova u Hrvatskoj gdje je cenzus 500 eura.

POVEZANI ČLANCI:

- Radi povećanog cenzusa s ovom mjerom obuhvaćeno je 58 posto vukovarskih umirovljenika – rekao je Sušac.

Najavljeno je i kako će uskoro biti predstavljene i uskrsnice za korisnike pomoći za stanovanje kao i pučke kuhinje kojima će također biti isplaćena „uskrsnica“ ali im biti i dodijeljeni prigodni poklon paketi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije