Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBRE VIJESTI

Ovaj grad prvi put isplaćuje uskrsnice umirovljenicima, evo tko će dobiti 100 eura

Crikvenica
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
08.03.2024.
u 07:23

Novom odlukom o socijalnoj skrbi značajno smo povećali socijalna prava i proširili krug korisnika socijalnog programa, a ove godine prvi put ćemo isplatiti uskrsnice umirovljenicima sa slabijim primanjima, rekla je obnašateljica dužnosti gradonačelnice Ivona Matošić Gašparović

Umirovljenicima s područja Grada Crikvenice ove će godine prvi put biti isplaćene uskrsnice u iznosu od 50 do 100 eura, ovisno o visini pojedine mirovine. Korisnici mirovine i nacionalne naknade kojima prihod ne prelazi 350 eura dobit će uskrsnicu od 100 eura, oni s mirovinom između 350 i 400 eura uskrsnicu od 75 eura, a korisnici između 400 eura i 450 eura iznos od 50 eura.

Umirovljenici i korisnici nacionalne naknade koji nisu podnijeli zahtjev za isplatu božićnice u 2023. jer su pravo na mirovinu/nacionalnu naknadu ostvarili kasnije ili iz nekog drugog razloga nisu upisani u evidenciju korisnika mirovine/nacionalne naknade Grada Crikvenice, pravo na uskrsnicu ostvaruju temeljem podnošenja Zahtjeva za ostvarivanje prava na isplatu novčane pomoći korisnicima nacionalne naknade za starije osobe i korisnicima mirovine s područja Grada Crikvenice.                                                               

Novom odlukom o socijalnoj skrbi značajno smo povećali socijalna prava i proširili krug korisnika socijalnog programa, a ove godine prvi put ćemo isplatiti uskrsnice umirovljenicima sa slabijim primanjima, rekla je obnašateljica dužnosti gradonačelnice Ivona Matošić Gašparović. Grad Crikvenica proteklih je godina isplaćivao božićnice, a ovo je prvi put da se isplaćuju i uskrsnice.

VEZANI ČLANCI

FOTOGALERIJA Cvjećarne imaju puno posla na Dan žena

Crikvenica
1/10
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije