Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mijenja ban ki-moona

Vuk Jeremić 2016. godine glavni tajnik UN-a?

'Serbia's Minister of Foreign Affaires Vuk Jeremic answers to journalists' questions during a news conference at the Cernin's Palace in Prague, Czech Republic, on Friday, Nov. 14, 2008.
Pixsell
20.10.2012.
u 18:13

U intervjuu Reutersu, Vuk Jeremić nije želio govoriti o svojim budućim planovima, osim kako planira povratak u Srbiju

Srpski mediji danas prenose pisanje Reutersa kako se u New Yorku nagađa da bi se nedavno izabrani predsjednik Glavne skupštine UN, bivši šef diplomacije Srbije, Vuk Jeremić mogao kandidirati za mjesto glavnog tajnika UN 2016. kada u prosincu istječe mandat Ban Ki-moonu. Sljedeći glavni tajnik UN, navodi britanska agencija, očekuje se da će doći iz redova istočno-europskih država, kroz postupak rotacije šest regionalnih grupa u UN.

U intervjuu Reutersu, Vuk Jeremić nije želio govoriti o svojim budućim planovima, osim kako planira povratak u Srbiju, gdje je član Skupštine i gdje i danas prima paušal od 30.000 dinara ili oko 300 eura i koje daruje djeci Kosova, kako je sam rekao odgovarajući na nedavno optužbe kako pokazuje pohlepu primajući naknadu iako ga nema u Skupštini. No, ipak nije isključio mogućnost kandidiranja za mjesto glavnog tajnika UN. Prvi veliki izazov Jeremiću, koji je najmlađi predsjednik Glavne skupštine u povijesti UN, bit će palestinsko glasanje, procjenjuje Reuters.

– Palestinski zahtjev za status države koja nije članica, što je više od trenutnog statusa entiteta u Ujedinjenim narodima, najvjerojatnije će biti prihvaćen i o tome bi se Glavna skupština UN mogla izjašnjavati u drugoj polovici studenog – rekao je Jeremić.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Lijekzabudale
Lijekzabudale
18:28 20.10.2012.

I Tito je jedno 36 puta predložen za Nobelovu nagradu za mir ,,,epilog je poznat!Ovaj imbecil ni teoretski nemaq šanse za tu funkciju!

Avatar nekakav
nekakav
13:00 21.10.2012.

za njega će glasovati 3/4 članica un-a. podržati će ga rusija i kina. indija se podrazumijeva, kao i sve muslimanske zemlje. protiv njega mogu biti samo neke zapadno europske zemlje, al vidjeli smo kako je to prošlo baš u slučaju jeremića. nama bi trebalo biti jako važno da imamo na čelu un-a našeg čovjeka. da, iz bivše juge su svi naši! nama su oni bliži nego austrijanci, ili mađari, talijani, nijemci. s njima nas više dijeli nego spaja. nakon afričkih i korejskih korumpiranih liliputanacva, red je da un vodi netko kojeg je juga odgojila. ona je imala 5-ero domni parmalent, pa se eto vuk jako lijepo snašao tamo ,sve zna kako to ide! :) šalim se, ali zašto bi nama u rh smetao vuk kao tajnik un-a, i to glavni?

OB
-obrisani-
15:22 21.10.2012.

Predsijedati će UN-om i biti će iz zemlje koja će imati 2016 vize, sankcije i biti zadnja rupa na svirali u Europi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije