Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZAZVAO LAVINU REAKCIJA

Vuk Drašković proglašen nepoželjnim na Palama: 'Iznio niz neistina na račun Srba o ubijenoj djeci'

Tvrtko Jakovina u Beogradu je predstavio svoju knjigu
Foto: A.K./ATAImages/PIXSELL
1/4
23.10.2022.
u 11:45

Bijes je izazvala Draškovićeva izjava da je u Sarajevu granatama s Pala tijekom rata ubijeno 1000 djece

Srbijanski političar i književnik Vuk Drašković proglašen je nepoželjnom osobom u općini Pale zbog izjave o ubijanju sarajevske djece tijekom rata u BiH. Naime, zastupnici Skupštine općine Pale proglasili su Vuka Draškovića nepoželjnom osobom zbog, kako su naveli, neprimjerenih i netočnih navoda da je u Sarajevu granatama s Pala tijekom rata od 1992. do 1995. godine ubijeno 1000 djece.

Predsjednik Skupštine općine Pale Damjan Škipina iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorada Dodika rekao je da je Drašković iznio niz neistina o Palama na račun Srba u proteklom ratu ističući kako je odluka o proglašenju Draškovića nepoželjnom osobom na Palama donesena na inicijativu predsjednika Nadzornog odbora Olimpijskog centra "Jahorina" Nedeljka Eleka koji je u pismu Skupštini općine Pale naveo da su Draškovićeve izjave laži koje nanose ogromnu štetu općini.

– Ako ne budemo reagirali i ovakvim ljudima jasno dali do znanja da se ne može lagati u javnom prostoru, ovakvih izjava bit će sve više – naglasio je Elek.

Vuk Drašković već dulje vrijeme, kada god istupa u medijima, izaziva lavinu bijesa zbog svojih izjava. Mnogo puta je izjavio kako nema dvojbe da je nad Bošnjacima Srebrenice u srpnju 1995. godine počinjen genocid dodajući kako nijekanje te činjenice srpski narod gura u civilizacijski ponor.

– Tijekom velikog nacističkog zločina nad Bošnjacima u Srebrenici koji je Međunarodni sud (ICJ) u Den Haagu okvalificirao kao genocid počinjen je i strašan zločin nad Srbijom i srpskim narodom, zločin nad našom poviješću i našom savješću. Svako nijekanje srebreničkog genocida, njegovo relativiziranje ili pokušaji opravdavanja zločinima prethodno počinjenim nad Srbima Srbiju i srpski narod guraju u civilizacijski i moralni ponor – kazao je Drašković, nekadašnji gorljivi srpski nacionalist, a potom oštri kritičar režima Slobodana Miloševića, za kojega mnogi sumnjaju da je prošao pravu promjenu.

On tvrdi da bi za suočavanje Srbije s genocidom u Srebrenici ključno bilo otvaranje sada nedostupnih dosjea raznih službi sigurnosti u kojima postoji dovoljno dokaza o tome tko je odgovoran za srebrenički zločin jer, kada bi sve te činjenice postale javno dostupne, promijenila bi se i percepcija ljudi u Srbiji među kojima brojni ni danas nisu svjesni neporecivih činjenica. 

>> VIDEO Detalji užasa u Sisku: Čuo se jak tresak i plač, mještani su u šoku. U tragediji poginuli vlasnik obrta (38) i radnik (22)

Komentara 30

BA
Barba56
12:04 23.10.2022.

Znaci da je rekao istinu .

Avatar mladen valentić
mladen valentić
12:32 23.10.2022.

Laž koja Srbe prikazuje žrtvama je njima istina, a istina koja ih prikazuje kao agresore , za njih je laž. Vuk Drašković im je bio dobar dok je provodio velikosrpsku politiku, kad je uvidio jednako kao i Milan Babić da je ta politika zločinačka i kad to kaže više, postaje nepoželjan!

DU
Deleted user
12:23 23.10.2022.

Vuk je ostario i svašta mu dolazi pred oči iz nedavnih vremena. Očito je da postaje svjestan nanešenog zla svima, pa polako progovara o tome. On je i u vrijeme rata bio avangarda u odnosu na zadrtine koje su tada vodile Srbiju, iako je i sam imao dobrovoljačku jedinicu u Vukovaru. S njim se uvijek nekako znalo nešto i dogovoriti, ali ne može to, u Srbiji je to najveći grijeh priznati da si ubijao radi ubijanja i radi nestanka cijelih pokoljenja na jednom području. Očito je da je postao svjestan da Srbiji treba proživjeti katarzu, poput one Njemačke na kraju II svj. rata. Ima jedna humoristična crta u tekstu....... Dodik je iz Socijaldemokratske stranke...... Tragikomedija od socijaldemokracije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije