Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Guverner HNB-a

Vujčić: Lažna je dilema HNB ili MMF, reforme se moraju provesti

Boris Vujčić
Jurica Galoić/PIXSELL
17.12.2012.
u 00:02

– Devizne rezerve nećemo otpuštati, za to nema razloga. Devalvacija bi produbila recesiju, dovela bi do pada BDP-a – rekao je Vujčić

Guverner HNB-a Boris Vujčić kazao je gostujući u Dnevniku HRT-a da je lažna dilema između HNB-a i MMF-a jer se reforme moraju provesti, piše HRT.

– Devizne rezerve nećemo otpuštati, za to nema razloga. Devalvacija bi produbila recesiju, dovela bi do pada BDP-a i, vjerujte, kad bi to moglo pomoći, HNB bi to odobrio – rekao je Vujčić te dodao da je HNB od početka krize "kupovao vrijeme" za fiskalne reforme i konsolidaciju koja se mora provesti.

– Gotovo je sigurno da će se država djelomično zadužiti na domaćem tržištu. Kada bi se to zaduživanje potpuno izvršavalo na domaćem tržištu, porasle bi kamate, što bi istisnulo privatno zaduživanje, a to bi dovelo do daljnjeg pada rejtinga – rekao je Vujčić o dodao da će se s Ministarstvom financija dogovoriti o zaduživanju u inozemstvu.

Nekoliko puta je ponovio da je najbitnije provesti reforme te da Hrvatska mora smanjiti svoje potrebe za financiranjem u inozemstvu.

>>Milanović: Neće biti rekonstrukcije Vlade niti nam treba pomoć MMF-a

 

Ključne riječi

Komentara 15

NE
Nepobjedivi
10:16 17.12.2012.

Politika fiksnog tečaja i precijenjene kune je jedan od najvećih zločina učinjenih Hrvatskoj.

ST
stefj
10:16 17.12.2012.

Tja, može Vujčić pričati koliko hoće, ova vlada ne sluša nikoga. Ekonomsku politiku vodi poreznik, a ostalo sve poltroni, tako da nitko niti ne razumije o čemu ovaj priča. A kada državu vodi poreznik, to znači samo jedno - vlada gleda gdje, kako, kome i koliko novca uzeti. Devizne rezerve neće biti pošteđene, kao niti štednja građana, drugi stup, stabilnost kune, sve samo ovisi o tome koliko novaca treba, te ideji kako doći do njih...

VU
vuuukovarac
07:46 17.12.2012.

Hrvatska nema nikakve proizvodnje osim proizvodnje Političara,,,na žalost nitko ih ne želi,a jedina njihova sposobnost je da ,,,ćega se prime - to i unište, tako je od samog Poćetka. HR danas ima 280 000 pčolitičara kojima je svrha dobiti plaćuu od 14 - 23 000 kuna. Mnogi zaista mnogi ne dolaze u sabor,a plaću itekako rado primaju. Još se dobro i držimo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije