Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
08.08.2018. u 10:55

Ako Vučić kaže da nije nepristojan prema Hrvatima, što bi tek bilo da bude ‘nepristojan’?

Kada bi to uopće bilo vrijedno pažnje, bilo bi zanimljivo čuti kako zvuči kad je predsjednik Srbije Vučić nepristojan prema Hrvatskoj i Hrvatima.

Jer, ako on kaže da je u tim izjavama bio vrlo pristojan, a premijerka Srbije Ana Brnabić da u Vučićevim izjavama nije primijetila ništa nepristojnoga, ipak golica saznati – a što je to onda za Vučića i Brnabićku nepristojno?

Kakvi su njihovi kriteriji za pristojno i nepristojno? Dakle, ako je pristojno tvrditi da su Hrvati nacisti, a Hrvatska Hitlerova Njemačka, gdje za srbijanski politički vrh onda počinje nepristojnost? Kako je iz Srbije došla ta Hrvatima opet vrlo čudna poruka, potpuno je razumljivo što se hrvatski državni vrh odlučio do daljnjega zamrznuti političke odnose sa Srbijom.

Andrej Plenković i Kolinda Grabar-Kitarović nisu kvalificirani psihijatri ni psiholozi, pa kada bi ušli u ovakvu polemiku s Vučićem i Brnabićkom, to bi moglo ostaviti posljedice na njihovo duševno zdravlje. Posebno tu može biti razočarana predsjednica jer je baš u Vučiću donedavno prepoznavala partnera vrijedna povjerenja s kojim je namjeravala otopliti hrvatsko-srbijanske odnose.

Plenković nije pod šokom, jer nikad nije niti vjerovao da je Vučić taj “topli susjed” za kojega se izdavao. Postoji još mogućnost da Vučić glumi ovo političko ludilo, no dok to ne bude izvjesno, neka se malo hiberniraju politički odnosi. Vučiću, uostalom, uopće nisu problem Hrvati i Hrvatska, nego Kosovo i Albanci.

Dosta simbolično, jer praktični raspad Jugoslavije započeo je na Kosovu, krajem 80-ih godina prošlog stoljeća, kada se pokazalo da ni tako velika država poput Jugoslavije nije u stanju kontrolirati buntovne Albance na Kosovu. Kada je Milošević krenuo progonom milijuna Albanaca riješiti problem, NATO je pokrenuo bombardiranje Srbije 1999.

Od tada se akumulira problem koji je sada pao Vučiću u krilo. Ironično, tako veliki Srbin kakav je Vučić trebao bi biti taj koji će na kraju potpisati s Prištinom međudržavni ugovor koji će u Srbiji proklinjati dok postoje. Da poludiš...

Pogledajte tko je od poznatih došao u Knin na proslavu Dana pobjede

1/22

Komentara 131

Avatar Trgovac
Trgovac
11:40 08.08.2018.

Ovi Orijentalci su patetični. Jel se vi sjećate one srpske bahatosti 91-95.? Kako su bili bahati, bezobrazni, puni sebe. Za mlađe samo pogledajte Mladića u Benkovcu ili di već. Ono kad su napadali Šibenik. Bahatost na kvadrat. Oni su najjači. Zgazit će ustaše. "Ustaše su jadni, mali i bedni i mi ćemo ih pojesti za doručak". Nema milosti. Oprimjereno u Srebrenici. Riječima Mladića "vrijeme je da se Srbi osvete dahijama na ovom prostoru". Onda dođu ustaše s vojskom oni zbrišu. Uteknu ko zečevi riječima Slobodana Miloševića. I sad su žrtve. Izbjeglice. Palestinci i Židovi u jednom. Koje su zle ustaše protjerali bez ikakvog razloga, šta su oni nekom zla napravili. Golubovi mira. Pacifisti i humanitarci. Performeri i cirkusanti na kvadrat.

DU
Deleted user
11:26 08.08.2018.

Nije mi jasno koji su ti razlozi da trpimo sve ovo što dolazi iz Srbije. Nama Srbija ne treba za bilo što. Oni trebaju nas. Lijepo prekinuti bilo kakve kontakte i posjete osim minimalnih potrebnih za funkcioniranje međudržavnog prometa roba i ljudi, te suradnje u borbi protiv kriminala. I to je to. Kontinuirano bavljenje Srbijom predstavlja davanje im nepotrebne i nezaslužene pozornosti.

FR
Frapin
11:28 08.08.2018.

Pobjeda je naj slađa a Oluja naj veličanstvenija za nas Hrvate,znajte smrdočetnici sa poz za D.. S......!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije