Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GOVOR U UN-U

Vučić o Milanoviću u UN-u: Suočavamo se s nekim od najužasnijih uvreda koje nam dolaze od nekih susjeda

aleksandar vučić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
23.09.2016.
u 09:16

Kako je ocijenio, u nekim je zemljama Zapadnog Balkana mržnja veća nego ranije, no kaže da su oni uspjeli sačuvati mir, spokoj te da će činit sve da se to nastavi.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić obratio se Općoj skupštini UN-a u New Yorku gdje je poručio da će Srbija biti stup stabilnosti u narednih 20,30 godina.

Kazao je i kako se Zapadni Balkan suočava sa mogućom nestabilnošću te da su za to potrebni mir, razumijevanje, povjerenje i pomirenje u budućnosti, javlja B92.

Vučić je kazao i kako se "situacija na Balkanu poslije 25 godina nije puno popravila".

Dodao je kako se mora učiniti puno više napora te uložiti vrijeme i političku volju za kako bi se prešlo preko sporova, svađa i sukoba iz prošlosti.

- Suočavamo se s nekim od najužasnijih uvreda koje nam dolaze od nekih susjeda, ja o njima neću reći nijednu ružnu riječ niti odgovarati. Oni su za moju zemlju govorili da smo šaka jada, a mi to nikada nećemo reći ni za jednu zemlju u svijetu - kazao je Vučić. 

Kako je ocijenio, u nekim je zemljama Zapadnog Balkana mržnja veća nego ranije, no kaže da su oni uspjeli sačuvati mir, spokoj te da će činit sve da se to nastavi. 

- Inzistiramo na ekonomskom razvoju, da treba sačuvati političke odnose na drugačiji način nego do sada - naveo je Vučić i dodao da je na planu ekonomije nešto postignuto, budući da Srbija ima suficit u budžetu, a da poslije mnogo krize ima postotak rasta od najmanje tri posto ove godine, dok će narednih godina biti i više. 

>> Opasnost od oružanog sukoba: Vučić i Dačić zabrinuti zbog izjava Sefera Halilovića

>> Vučić: Kad je bilo Milanovića bilo je lakše odnositi diplomatske pobjede, sad će biti teže

Komentara 62

DU
Deleted user
09:33 23.09.2016.

Nećeš ništa reći jer si ti svoje rekao u skupštini Srbije (za jednu srpsku glavu 100 muslimanskih), Glini (nikad više ustaška noga neće kročiti ovdje) i Palama (u civilu s oružjem i srpskim "vojvodama" u društvu). Od tebe dosta za sva vremena.

YE
yelloman
09:34 23.09.2016.

Vučić je drama queen. Ovoliko vrištati i kmečati po UN-u oko prisluškivane izjave opozicijskog političara je postalo ridikulozno.

FA
Fake
09:49 23.09.2016.

Ovaj kmečavac nema srama,dok je zagovarao rat u Hrvatskoj onda je to bilo OK a kada mu se kaže istina onda slijedi kmečanje pred stranim diplomatima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije