Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u posjeti Hrvatskoj

Vučić obećao Josipoviću nastavak suradnje u traženju nestalih

aleksandar vučić (1)
Goran Stanzl/PIXSELL
29.04.2013.
u 17:16

Mediji nisu mogli fotografirati sastanak Milanovića i Vučića, iz Vlade se opravdavaju pogreškom u najavi

Potpredsjednik vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas s najvišim državnim dužnosnicima, a na sastancima su dominirale teme jačanja bilateralne i regionalne suradnje te rješavanje otvorenih pitanja između Srbije i Hrvatske. Predsjednik RH Ivo Josipović zahvalio je Vučiću na suradnji pri otkrivanju masovne grobnice u Sotinu te je izrazio očekivanje da će se uskoro poduzeti radnje kako bi se otkrila sudbina svih nestalih građana RH. Vučić je obećao nastavak suradnje i poduzimanje novih aktivnosti vlade Srbije s tim u vezi, a najavio je i da će se pitanje udžbenika za hrvatske učenike u Srbiji riješiti u najkraćem mogućem roku. Također je ponudio pomoć Srbije oko sklapanja bilateralnih sporazuma s članicama CEFTA-e, kojima bi se ublažile posljedice izlaska iz tog trgovinskog sporazuma.

Iako je medijima bilo najavljeno da će moći fotografirati početak sastanka premijera Zorana Milanovića i Vučića, u Vladi je snimateljima i fotoreporterima rečeno da to ipak neće biti moguće, nakon čega se postavilo pitanje što se promijenilo i zašto se premijer ne želi fotografirati sa srbijanskim potpredsjednikom Vlade s kojom pokušava izgraditi bolje odnose. No, kako su nam objasnili iz Vlade, riječ je bila o pogrešci u najavi.

– Kada se sastaju izaslanstva, onda je moguće fotografiranje. Ovo je bio sastanak "tete-a-tete", a u takvim slučajevima nije predviđeno fotografiranje – objasnila nam je glasnogovornica Ivana Grljak.

Vučić, koji je u srpskoj Vladi također i ministar obrane, sastao se i s hrvatskim kolegom Antom Kotromanovićem koji mu je čestitao na potpisivanju sporazuma s Kosovom. Obojica su se suglasila kako je jačanje suradnje potrebno, među ostalim, i zbog stvaranja preduvjeta za zajednički nastup obrambene industrije na trećim tržištima. Vučić se sastao i s potpredsjednikom hrvatske Vlade Nevenom Mimicom te ministricom vanjskih poslova RH Vesnom Pusić.

>> Srpski mediji: Hrvatska podupire Srbiju na europskom putu

>>'O povlačenju tužbi za genocid tek nakon rješenja pitanja nestalih'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije