Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Vučić je izgubio kompas zbog stanja na Kosovu

Naslovnica
08.08.2018.
u 00:03

Samo da ne vode harangu i hajku protiv Pupovca, jer mi nije on pisao govor u Bačkoj Palanci, kaže srbijanski predsjednik

Bura izazvana istupom srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića u Bačkoj Palanci gdje su Srbi obilježavali Dan sjećanja na ubijene i prognane Srbe u “Oluji”, a u kojem je, među ostalim, usporedio Hrvatsku s Hitlerovom Njemačkom ne jenjava. Ulje na vatru u utorak je ponovno dolio sam Vučić, koji je kazao kako odnosi dviju zemalja nisu bili osobito topli i srdačni, “ne zbog odluke Srbije, već zbog permanentnog vođenja politike protiv naše zemlje i protiv našeg naroda”.

– Moja želja za sve boljim odnosima s Hrvatskom ostaje. Neću ih moliti i neću kukati zbog hajki koje vode protiv mene umjesto da dobro pogledaju što su radili. Sve što sam govorio, govorio sam na dostojanstven i pristojan način ne iznoseći ni jednu uvredu. Ne iznoseći fašističke pozdrave, niti bilo što slično – kazao je Vučić.

Dodao je i kako on od razgovora s bilo kim tko dramatično drukčije misli ne bježi, a potom krenuo i u obranu Milorada Pupovca, predsjednika SDSS-a koji je u Bačkoj Palanci i sam slušao Vučićev govor.

1/0

– Na ovu hajku i harangu u hrvatskim medijima protiv mene odgovaram mirnoćom i s osmijehom. Samo da ne vode hajku i harangu protiv Pupovca, jer mi nije on pisao govor u Bačkoj Palanci – kazao je Vučić i dodao kako bi ponovio sve iz tog govora i da bi ga vjerojatno i dopunio da je “unaprijed mogao znati” kako će izgledati proslava “Oluje” dan poslije u Kninu.

Nakon Vučića i srpska premijerka Ana Brnabić dala je “svoj doprinos” pogoršanju odnosa.

– Pažljivo sam slušala Vučićev govor i ni u jednom trenutku nisam vidjela ništa problematično u njemu. Čini mi se da hrvatski državni vrh pokušava potpuno izvrnuti istinu i prikazati kako je crno bijelo i obrnuto, bijelo crno – kazala je Brnabić za B92.

Nema sumnje da su sve ove izjave korak natrag u hrvatsko-srpskim odnosima koji su ionako bili poprilično narušeni. Smatra to i jedan visoki dužnosnik HDZ-a koji drži da je Vučić svojim zadnjim istupima učinio golem korak unatrag u odnosima dviju država. Pogotovo u odnosu na 2016. godinu kada su, kaže, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i Vučić definirali otvorena pitanja između dvije zemlje i mehanizme za njihovo rješavanje.

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od srijede ili u našem e-izdanju.

U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>>Stiže vrelo doba: Razina mora porast će i pola metra, uragani će biti žešći, a suše još češće

>>Fenomen braće Sinković: 'Veslanje je pomoglo našim sinovima da postanu bolji ljudi'

>>Stanari ljutiti: Zbog Bandićeve fontane živimo pored otvorene kanalizacije

>>Trump upozorio EU: Ako poslujete s Iranom, nećete više s Amerikom

Komentara 89

Avatar FrancJunior
FrancJunior
21:22 07.08.2018.

"Gospodin" sa super-debelim cvaljama, poznat i kao Vucic, trenutno vladar privremenih institucija srbijanaca, nije izgubio samo kompas, vec i sve bitke koje je zapoceo, izgubio je osjecaj za sram, izgubio je i zadnju mrvicu morala vec prije 25 godina...izgubio i um prije 5 godina...a uskoro ce izgubiti SVE!!!!

Avatar Trgovac
Trgovac
21:12 07.08.2018.

Trebao je otić u Glinu na koncert i zabaviti se malo i opustiti umjesto da u Beogradu lupeta i prenemaže se.

Avatar nemam-pojm@
nemam-pojm@
21:51 07.08.2018.

GLINA je velika rak rana; Vučić u njoj govor na mitingu imo, Pupi kido na desno u Zagreb. A sad Thompson pjeva Čavoglave

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije