Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGEDIJA U OSIJEKU

Vučemilović: Bahatost i nesposobnost za posljedicu imaju četiri ozlijeđene osobe

Foto: Davor Javorovic/Patrik Macek/PIXSELL
1/16
03.01.2023.
u 15:27

"Umjesto da dizalicu uklone o svom trošku vlasnici ju "velikodušno" poklanjaju gradu koji će valjda dijeliti prolaznicima zaštitne šljemove na tom dijelu šetnice jer se u krugu takvih dizalica bez šljema na glavi ne smije nitko kretati" napisala je zastupnica

U utorak oko 8:30 četiri su radnika ozlijeđena kada je na njih pala velika lučka dizalica na prostoru starog Tranzita u Osijeku. Radnici su skidali uteg na dizalici i kad su ga otkačili na jednoj strani, dizalica je odletjela, a s njom i radnici. Saborska zastupnica Hrvatskih suverenista Vesna Vučemilović tragediju je komentirala na Facebooku, a njenu objavu prenosimo u cijelosti.

"Danas su četiri osobe ozlijeđene u padu dizalice u Osijeku koju je članica NEXE grupe poklonila gradu Osijeku. Osobno sam gradonačelnika Radića usmeno upozorila na opasnosti a i javno iskazala zabrinutost u objavi koja je u nastavku a datira od 04.12.2021. Bahatost i nesposobnost a možda i pogodovanje jednom lokalnom tajkunu za posljedicu ima četiri ozlijeđene osobe.

Samo u Osijeku je stara dizalica turistička atrakcija

Luka-Donji grad je projekt star 14 godina za koji je ključno izmještanje Luke Tranzit (pretovar rasutih tereta) iz Donjeg grada u Nemetin. Realizacijom tog projekta bi se prostor sjeverno od Kliničkog bolničkog centra Osijek pretvorio u višenamjenski atraktivan prostor s različitim sadržajima, od poslovnih i stambenih, preko lučkih do medicinskih i ugostiteljskih. Novi terminal rasutih tereta Lučka uprava financira sredstvima iz EU fondova u iznosu preko 200 milijuna kuna mada koncesionar Luka Tranzit u vlasništvu Nexe grupe plaća godišnje malo više od 100.000 kuna. Projekt upitne isplativosti za koji nijedna komercijalna banka ne bi dala kredit. No kada se uzme u obzir atraktivan prostor u Donjem gradu uz rijeku Dravu koji će sukladno projektu postati mjesto za gradnju atraktivnih i vrlo vjerojatno skupih stanova otvaraju se brojna pitanja ima li tu pogodovanja i kome. Da sve bude još bizarnije za Dan grada Osijeka prekjučer je Nexe grupa poklonila dizalicu staru 47 godina koja će navodno biti atrakcija. Umjesto da dizalicu uklone o svom trošku vlasnici ju "velikodušno" poklanjaju gradu koji će valjda dijeliti prolaznicima zaštitne šljemove na tom dijelu šetnice jer se u krugu takvih dizalica bez šljema na glavi ne smije nitko kretati. Je li posrijedi naivnost mladog gradonačelnika Osijeka ili nešto drugo teško je reći u ovom trenutku. Ostaje činjenica da se gradu ostavlja 47 godina stara dizalica koja može biti samo ruglo, a nikako turistička atrakcija" napisala je zastupnica.

"O ovakvim slučajevima koje imamo u Hrvatskoj možemo još samo čitati u Alanu Fordu" napisala je jedna pratiteljica, dok je druge zanimalo tko će odgovarati za ozlijede koje su zadobili radnici. Više o ovoj temi pročitajte OVDJE.

VIDEO Markotić: Gripa se vratila na velika vrata, bit će još teže nakon blagdana

Komentara 5

SA
sanikol
17:56 03.01.2023.

Uopće mi nije jasno zašto tu demontažu dizalice nisu prepustili Vučemilovićki. Ona zna sve o svemu. A za to rušenje sigurno je kriv Plenković koji jedva čeka da ide u Brisel pa to nije mogao odraditi.

DU
Deleted user
15:36 03.01.2023.

Vjerojatno su zastupničine nakane čiste ,ali joj je hrvatski jezik daleko od sjajnog .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije