Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RADILI NA DEMONTAŽI DIJELA DIZALICE

Oglasila se tvrtka čiji su radnici stradali pod dizalicom u Osijeku, jedan ima ozljede opasne po život

Osijek: Četiri osobe ozlijeđene pri padu velike lučke dizalice
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/7
03.01.2023.
u 13:23

Luka Tranzit Osijek d.o.o. krajem 2021. godine darovala je Gradu Osijeku lučku dizalicu, prepoznavši projekt očuvanja dizalice kao artefakt dugačkoj aktivnosti i tradiciji lučke djelatnosti u Osijeku. U skladu s Ugovorom o darovanju, Luka Tranzit Osijek d.o.o. imala je obvezu o svom trošku ukloniti okretni dio dizalice koji nije bio predmetom darovanja, priopćili su iz tvrtke

U Osijeku se jutros srušila lučka dizalica na prostoru stare luke Tranzit kod Kliničkog bolničkog centra, a u padu su ozlijeđena četiri radnika. Trojica radnika lakše su stradala dok je jedan teško ozlijeđen te ima ozljede opasne po život. 

Riječ je o zaposlenicima Luke Tranzit Osijek. 

- Luka Tranzit Osijek d.o.o. ovim putem želi iskazati svoje žaljenje zbog nesretnog događaja koji se danas dogodio, a u kojem su ozlijeđena četiri naša radnika te smo u ovom trenutku prvenstveno usmjereni na to da svojim zaposlenicima i njihovim obiteljima pružimo punu podršku - stoji u priopćenju koje nam je poslano iz osječke tvrtke, a potpisuje ga Igor Bartolović, direktor Luke Tranzit Osijek d.o.o.

- Luka Tranzit Osijek d.o.o. krajem 2021. godine darovala je Gradu Osijeku lučku dizalicu, prepoznavši projekt očuvanja dizalice kao artefakt dugačkoj aktivnosti i tradiciji lučke djelatnosti u Osijeku. U skladu s Ugovorom o darovanju, Luka Tranzit Osijek d.o.o. imala je obvezu o svom trošku ukloniti okretni dio dizalice koji nije bio predmetom darovanja. U dogovoru s Gradom Osijekom, danas je bilo planirano izvođenje ugovorne obveze demontaže dijela dizalice, prilikom čega je došlo do pada lučke dizalice. U tijeku je istraga ovog nesretnog događaja, nakon čega će biti poznati svi detalji koji su doveli do ove nesreće. U ovom trenutku, prioritet je zdravlje naših zaposlenika, te smo u potpunosti usmjereni na njihov što brži i uspješniji oporavak - navodi direktor Luke Tranzit Osijek. 

Kakvo je stanje ozlijeđenih radnika, odgovorili su nam iz Ravnateljstva KBC-a Osijek.  

- Od njih četvero, jedan radnik je hospitaliziran, teže ozlijeđen te ima po život opasne ozljede, ali je trenutno stabilno. Preostala tri radnika prema dosadašnjim saznanjima lakše su ozlijeđena, ali se još uvijek nalaze u obradi - kažu u osječkom KBC-u.

Komentara 5

Avatar Aristarh
Aristarh
14:46 03.01.2023.

Ozlijeđeni trebaju tužiti ONOGA koji im je naredio da to rade bez da se prethodno uvjeri u siguran posao.

MA
malopivo
19:48 03.01.2023.

Nestrucna radna snaga,nazalost

FO
forfun
17:22 03.01.2023.

Samo neka ozdrave

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije