Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na atraktivnoj lokaciji

Vrtoglavi iznos: U Umagu se prodaje kuća koja je po kvadratu možda i najskuplja u Hrvatskoj

Pogled iz zraka na košarkaški teren PRO 3x3 Toura u Umagu
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/2
06.09.2022.
u 10:24

Vlasnica ju je odlučila prodati po toj cijeni ponudivši je istodobno Republici Hrvatskoj, Istarskoj županiji i Grad Umagu jer je riječ o kulturnom dobru pa ostvaruju pravo prvokupa.

U Umagu se prodaje kuća od samo 32 kvadra po cijeni od 382.000 eura, što je otprilike 12.000 eura po četvornome metru!  Vlasnica ju je odlučila prodati po toj cijeni ponudivši je istodobno Republici Hrvatskoj, Istarskoj županiji i Grad Umagu jer se radi o kulturnom dobru pa ostvaruju pravo prvokupa, piše Glas Istre.

Županija nije iskazala interes za kupnju nekretnine pa se morao očitovati Grad Umag. Na posljednjoj sjednici umaškog Gradskog vijeća vijećnici su jednoglasno izglasali nepostojanje interesa za korištenje prava prvokupa za nekretninu označenu kao k.č.br.2434/2 k.o. Umag za ponuđenu cijenu vlasnice M. V. u iznosu od 2,870.000 kuna ili oko 382.000 eura.

Naime, kako je vijećnicima pojasnila Maja Galović, zamjenica pročelnika Upravnog odjela za upravljanje imovinom, izgradnju i održavanje, radi se o nekretnini koja se nalazi na atraktivnoj lokaciji u starogradskoj, povijesnoj jezgri. Smještena je iza župne crkve, uz samu obalu, na šetnici Sv. Pelegrina. Čestica je kulturno dobro jer starogradska jezgra naselja Umag predstavlja dio naselja upisan u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske. 

Fotografije spomenute nekretnine pogledajte ovdje.

Video – Oglas za kuću u Vukovaru izazvao veliku pozornost građana: 'Stanovnici su skoro u potpunosti Hrvati'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije