Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OLEG BUTKOVIĆ

'Vrijeme je za razgovor o dvojezičnosti, Vukovar je osjetljivo mjesto'

Oleg Butković
Foto: Miranda Cikotic/Pixsell
24.07.2019.
u 11:06

Nije želio komentirati zapošljavanje bratića premijera Andreja Plenkovića u Hrvatskim cestama.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković izjavio je u srijedu kako je došlo vrijeme da se razgovara oko primjene konačne odluke o dvojezičnosti u Vukovaru jer je taj grad, naglasio je, osjetljivo mjesto.

 "Vukovar je osjetljivo mjesto, to svi znamo i oko konačne odluke i primjene toga treba sjesti s gradonačelnikom i sa svima koji trebaju sjesti i razgovarati o tome. Mislim da je došlo vrijeme da se razgovara", rekao je Butković novinarima uoči užeg kabineta Vlade, upitan o odluci Ustavnog suda oko dvojezičnosti u Vukovaru.

 "Ne dovodim u pitanje odluke Suda, nisam ih nikad ni dovodio, no ponavljam – Vukovar je posebno mjesto", poručio je.

 Izjave HNS-ova Matije Posavca o mogućem izlasku njegove stranke iz vladajuće koalicije Butković nije želio komentirati, istaknuvši da se ne bavi time, već infrastrukturnim projektima koje će predstaviti na sjednici Vlade u Čakovcu.

 Nije želio komentirati ni zapošljavanje bratića premijera Andreja Plenkovića u Hrvatskim cestama.

Komentara 42

Avatar MADO
MADO
13:22 24.07.2019.

Nigdje na svijetu ne postoji zemlja u kojoj manjine sjede u saboru, isto tako nigdje na svijetu manjine nemaju pravo na dvojezičnost, to jest neke zemlje daju takvo pravo manjinama ali samo ako njihov broj prelazi 51%, dakle moraju biti većina. Zamislite kada bi Turci tražili dvojezičnost u Njemačkoj ili naprimjer Surinamci u Nizozemskoj, taj film sigurno nećete gledati, prema tome zakon se u Hrvatskoj treba pod hitno mijenjati i uskladiti s Europom.

DU
Deleted user
14:25 24.07.2019.

Oni koji traže čirilicu u Vukovaru imali su je od 1991 do 1995.,bez Hrvata. Ti isti koji se bore za čirilicu nisu se borili i pokazali i najmanju suosjećajnost za svoje sugrađane Hrvate, već naprotiv mnogi Hrvati su završili poo neobilježenim i nepoznatim grobištima i jarcima. Oni koji znaju gdje su ta tijela:šute. Oni koji su počinili zločin i izdaju slobodno šeću tim istim hrvatskim Vukovarom. Čirilica je pismo koje valja poznavati i pojedinačni je izbor, ali da se ističe na javnim mjestima bilo bi previše. Oni koji to žele neka skoče preko granice pa tamo se mogu diviti natpisima na čirilici do mile volje i svim svojim voždovima i četničkim vojvodama. Slobodno tamo i ostanu, ali neka se odreknu hrvatske putovnice. Vrhovni sud donosi političke odluke što nije dobro. Neprincipijelna koalicija razara zdravo tkivo društva sa svim njenim građanima. Vrijeme je za izbore prije nego li što ćemo svjedočiti daljnjim nebulozama ove političke većine.

Avatar HrvatskiNacionalist
HrvatskiNacionalist
14:28 24.07.2019.

Razgovor? Bas to treba nakon sto su s 15 000 bradonja nasrnuli na Grad. Predlazem da bradonje predstavlja đeneral Bratić.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije