Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ratni zločin

Vrhovni sud ukinuo pritvor Tomislavu Merčepu

tomislav merčep,joško morić (1)
Davor Višnjić/PIXSELL
04.07.2012.
u 19:28

Bivši savjetnik ministra policije pritvoren je u prosincu 2010., a zbog problema sa zdravljem uglavnom je bio u BOLS-u

Tomislav Merčep, bivši savjetnik ministra policije, a sadašnji optuženik za ratni zločin nad civilima, po svemu sudeći uskoro bi mogao izaći iz pritvora u kojem je od prosinca 2010.

Naime, Vrhovni sud ukinuo je rješenje o produženju pritvora Tomislavu Merčepu, a u uputi Vrhovnog suda, o kojoj će izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda raspravljati sutra, navodi se da se o uvjetima Merčepova pritvaranja među ostalima mora očitovati i Bolnica za osobe lišene slobode (BOLS).

Naime, kako Merčep ima ozbiljnih zdravstvenih problema, većinu svog pritvora proveo je u BOLS-u, a zbog toga je u nekoliko navrata, o svom trošku, pod paskom pravosudne policije, premještan u toplice.

No to nije ustanova koja zadovoljava uvjete medicinske skrbi koja je Merčepu potrebna, pa bi to mogao biti jedan od razloga da mu se već ovaj tjedan pritvor i ukine. Merčep je imao dva moždana udara, zbog čega se otežano kreće i govori. Sudski vještaci ustanovili su da je sposoban za suđenje, pod uvjetom da se svakih 45 minuta napravi pauza, a na dosadašnjim raspravama s njim je u sudnici bila i liječnica.

Komentara 25

CH
chemica
19:52 04.07.2012.

Sada može umrijeti na slobodi. U pelenama, kao i Ratko Mladić. Okasnila je ta njihova "pravda".

TO
Toni50
19:52 04.07.2012.

Lijepi je osječaj kada se pošteno sudi i heroje oslobodi od optužbi kada svi "zanamo" samo jedno mi pametni, da je totalno nevin i to skupa sa sudom !!!

TO
Toni50
19:51 04.07.2012.

Ratni zločinac Vrhovni sud ukinuo pritvor Tomislavu Merčepu.. Sud u Mađarskoj nije zatvorio Čačića na 2 x 5 godina 98% Hrvata nesretno zbog lošeg slabog mađarsko - eu - suda, pokvarenjaci prokleti !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije