Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Štandovi

Vrhovni sud odbio žalbe Bandića, Lovrića i Z. Palac

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/5
13.07.2018.
u 18:03

Njih troje žalili su se na odluku optužnog vijeća koje nije udovoljilo njihovom zahtjevu da se iz spisa kao nezakonit dokaz izdvoje snimke tajno snimljenih razgovara nastale na temelju naloga sudaca istrage.

Vrhovni sud kao neosnovane je odbacio žalbe Milana Bandića, Ivice Lovrića i Zdenke Palac u aferi Štandovi, a žalba Ivice Lovrića, u kojoj se tvrdilo da je Sven Mišković, zamjenik ravnateljice USKOK-a koji je potpisao optužnicu, neovlašteni  tužitelj, odbačena je kao nedopuštena.

Njih troje žalili su se na odluku optužnog vijeća koje nije udovoljilo njihovom zahtjevu da se iz spisa kao nezakonit dokaz izdvoje snimke tajno snimljenih razgovara nastale na temelju naloga sudaca istrage. Sud je smatrao da je riječ o zakonitom dokazu, a Vrhovni  sud je taj stav nižeg suda potvrdio.

Pojasnili su i da nalozi suca istrage uopće nisu dokaz jer na temelju njih policija provodi dokazne radnje, pa bi nezakonit dokaz eventualno bilo ono što je policija temeljem tih naloga prikupila. Oko problema tzv. neovlaštenih tužitelja Vrhovni sud je podsjetio na ranije odluke koje je po tom pitanju donio.

Cijelu odluku Vrhovnog suda možete pročitati ovdje.

1/12

Komentara 13

DH
dalibor.hren
07:11 14.07.2018.

Polako prema Međugorju...

Avatar liquidsky
liquidsky
19:39 13.07.2018.

Čini se da će naš Veliki Voljeni Vođa kad-tad morati početi oprezno podizati sapun s poda na zajedničkom tuširanju. Svoj gradonačelnički rektum morat će pritom pomno priljubiti uz hladni zid zatvorske tuširnice.

PR
propalismoFranjoskroz
21:41 13.07.2018.

još par godina odugovlačenja,i onda lagano povlačenje u svoju voljenu rezervnu domovinu kao i svi.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije