Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UKINUTA PRESUDA

Vrhovni sud donio odluku u slučaju Zsolta Hernadija

Zsolt Hernadi
Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
15.07.2016.
u 15:41

Vrhovni sud je odluku o odbijanju zahtjeva ocijenio preuranjenom.

Prije više od godinu i pol Županijski sud odbio je zahtjev Zsolta Hernadija koji je tražio da se dokumentacija na kojoj se temelji optužnica prevede s hrvatskog na mađarski jezik.

Hernadijevi odvjetnici žalili su se Vrhovnom sudu na tu presudu, a ta žalba sada je i prihvaćena. Vrhovni sud ukinuo je rješenje Županijskog suda od 24. studenog 2015. godine te se predmet upućuje prvostupanjskom sudu na ponovno odlučivanje.

Vrhovni sud je odluku o odbijanju zahtjeva ocijenio preuranjenom.

I. Prihvaća se žalba opt. Z. T. H., preinačuje se prvostupanjsko rješenje Županijskog suda u Zagrebu od 15. prosinca 2014. godine br.: K-Us-50/14 te se žalba opt. Z. T. H. protiv rješenja tog suda od 24. studenoga 2014 godine br.: K-US-50/14 smatra dopuštenom.

II. Prihvaća se žalba opt. Z. T. H., ukida se rješenje Županijskog suda u Zagrebu od 24. studenoga 2014. godine br.: K-US-50/14 i predmet upućuje prvostupanjskom sudu na ponovno odlučivanje.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar juricamesko
juricamesko
18:47 15.07.2016.

sad će proći još jedno tri godine dok se cijeli predmet prevede na mađarski pa tri godine suđenja zatim 5 godina za žalbe.rijetko tko stariji od 50 godina doživjeti će pravomoćnu presudu.pravosuđe nam je za ogledni primjer u EU.

Avatar neidemdalje
neidemdalje
20:42 15.07.2016.

Da li i u vrhovnom sudu sjedi koji od onih 20-tak sudaca koje je SOA optužila da su podrivači države...

MS
mare_split
17:08 15.07.2016.

Ukinit' će 'netko' baš sve što ima veze s lopov..činom i laž-ovom Ježićem (gdje su euri 'majstore'?), jer je taj novac/mito uplatio ruski naftni lobi za SLinića (Omišalj)! Ina je krimen SDP-a i jedna od velikih komunjar...skih podvala, što jee Šmrkavom pomoglo da dođe do pozicije u kojoj je i sada,. s koje će nas pokušati uništiti! Srećom, Hrvati će tada 'prihvatit' njegov 'čuveni' paklenski slogan 'MI ili oni'! Biti će tada MI! ... Nažalost, PRAVE i poštene istrage o INNI, Ježiću, SLiniću i Rusima ne vidjesmo, ... a to je bilo tako lako učiniti: trebalo je 'prišarafiti' Ježića i provjeriti swiftove s Cipra te zaozbiljno uzeti izjave nekih Rusa kada su izjavili da su euri njihovi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije