Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
caritas

Vremešni glumci, ne bez treme, igrokazom nasmijali publiku

caritas (1)
presnimila Ljiljana Risek
30.06.2011.
u 10:22

U ustanovi je zbrinuto 105 starih, nepokretnih i polupokretnih štićenika iz cijele Hrvatske, a misu u povodu njena desetogodišnjeg jubileja predvodio je varaždinski biskup Josip Mrzljak

- Varaždinska biskupija najzaslužnija je za prekrasno uređen i opremljen Caritasov dom u Ivancu, koji se već deset godina institucionalno brine o ostarjelim, nemoćnim i bolesnim osobama iz cijele Hrvatske. U domu ih je trenutačno 105. Prvenstveni cilj ustanove jest zadovoljan korisnik, jer samim time postiže se i zadovoljstvo rodbine i svih njenih djelatnika.

To je, među ostalim, na svečanosti obilježavanja desete obljetnice rada Caritasova doma sv. Ivana Krstitelja istaknuo njegov ravnatelj Tomislav Jalšovec. Ističući da svi zaposleni u ustanovi za svoj rad primaju plaću, dodao je da je svima njima velika nagrada i duhovna radost i zadovoljstvo koje osjećaju zbog dobro obavljena posla i pažnje što je pružaju osobama koje su prethodno često živjele u iznimno teškim socijalnim i imovinskim prilikama.

U koncelebraciji više svećenika, među kojima su bili i generalni vikar mons. Ivan Godina, vlč. Antun Gorek i mladomisnik fra Zlatko Vlahek, misu u povodu jubileja ustanove predvodio je varaždinski biskup Josip Mrzljak.

- Vjera bez djela je mrtva, ona bi bila mrtvo slovo na papiru kada se ne bi primjenjivala u svakodnevnu životu. Pomažući bolesnom i nemoćnom, u toj osobi prepoznajemo Božje lice. Mjerilo naše vjere jest količina dobra koju smo spremni učiniti drugome čovjeku – poručio je biskup u svojoj propovijedi.

Pred brojnim skupom gostiju iz raznih karitativnih i socijalnih ustanova i institucija, potom su dio programa izveli sami štićenici. Dok je jedna baka iz Zagreba istaknula svoje zadovoljstvo boravkom u domu i pitomom ivanečkom kraju, u programu je nastupila (ne bez treme!) i skupina vremešnih domskih glumaca koja je svojim igrokazom nasmijala nazočne. Glazbom su ih razveselili Biseri, skupina mladih tamburaša iz Kamenice pod ravnanjem Franje Ježeka. Desetu godišnjicu svoga rada ustanova je obilježila i Tjednom otvorenih vrata, koncertom Ivice Pepelka te posjetom sličnoj ustanovi u Nuštru i obilaskom Vukovara.

 

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
12:35 30.06.2011.

???????????????????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije