Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIŽE TOPLINSKI VAL

Vakula: 'Bit će najtoplije u zadnjih 100 godina!'

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
06.07.2017.
u 09:09

Toplinski val stiže u Hrvatsku, očekuju nas paklene vrućine...

Državni hidrometeorološki zavod uputio je upozorenje da od sutra do nedjelje stiže toplinski val koji može djelovati na zdravlje, javlja HRT.

Temperatura zraka bit će gotovo posvuda viša od 30 °C. Štoviše, u većini mjesta, i na kopnu i na moru čeka nas oko 35°C, a ponegdje će temperatura zraka možda biti i viša. Noći će biti relativno tople, posebno na Jadranu, gdje u mnogim mjestima temperatura neće biti niža od 24°C. 

1/13

Glavni meteorolog HRT-a Zoran Vakula upozorava da će ponegdje, kao naprimjer u Zagrebu, biti i rekordno toplo za ovaj dio godine, a najviša temperatura mogla bi biti kao nikada do sada u povijesti mjerenja zadnjih stotinjak godina. 

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije sunčano i vruće, s najvišom temperaturom uglavnom od 30 do 35°C. Vjetar slab do umjeren zapadni i  sjeverozapadni uz uglavnom malo valovito more.

1/10

I na krajnjem jugu Hrvatske sunčano, štoviše vedro, uz slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak. Najniža temperatura u unutrašnjosti oko 18, uz more 21 do 24°C, a najviša dnevna između 30 i 33 °C.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu četvrtak će biti nestabilniji od srijede pa će osim sunčanog vremena ponegdje vjerojatno biti i pljuskova i grmljavine. Bit će iznadprosječno toplo, štoviše, vruće, mnogima i sparno, uz uglavnom slab vjetar. Najniža temperatura zraka bit će od 14 do 17 °C, a najviša oko 32 °C.

Komentara 17

MK
marcel.kocan
19:51 06.07.2017.

Prije će Ava Karabatić dat točan odgovor na pitanje iz atomske fizike nego Vakuka točnu prognozu

DU
Deleted user
10:24 06.07.2017.

Vakula je jedan zaista smijesan covjeculjak

Avatar Milokliz
Milokliz
15:00 06.07.2017.

Ljudi, pazite se vode, puna je grčeva!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije