Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'RAZUMIJEM REAKCIJU PREDSJEDNIKA'

Vrdoljak o incidentu: Najoštrije osuđujem ZDS u javnom prostoru, taj uzvik mi izaziva gađenje

Zagreb: Ivan Vrdoljak dolazi na sastanak s premijerom Plenkovićem
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
01.05.2020.
u 11:49

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak ističe da se u HNS-u klanjamo svim žrtvama i niti jednoj ideologiji i smatra da je skandalozno da niti jedno odavanje spomena žrtvama ne može proći bez povratka u mračnu prošlost.

HNS kao liberalna stranka najoštrije osuđuje korištenje uzvika „Za dom spremni“ u javnom prostoru Republike Hrvatske, kako u bilo kojoj prilici i formatu, tako i na današnjem obilježavanju 25. obljetnice Vojno-redarstvene operacije Bljesak.

Uzvik ZDS nije u skladu s Ustavom RH i samim time nema mu mjesta u javnom životu zemlje i to sav moderni i napredni svijet, kojem Hrvatska pripada, razumije. 

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak ističe da se u HNS-u klanjamo svim žrtvama i niti jednoj ideologiji i smatra da je skandalozno da niti jedno odavanje spomena žrtvama ne može proći bez povratka u mračnu prošlost.

„Potpuno razumijem reakciju predsjednika RH Zorana Milanovića jer taj uzvik i meni izaziva gađenje. Moja Hrvatska je otvorena i tolerantna Hrvatska i pozdravu ZDS nema i ne smije biti mjesta u javnom prostoru. Dužnost je svih nas u javnom životu, koji želimo da Hrvatska ide naprijed, da takve poteze osudimo“, rekao je predsjednik HNS-a.

VIDEO: Predsjednik Milanović zbog natpisa ZDS otišao s obilježavanja Bljeska

Komentara 5

CG
crna.guja10
12:07 01.05.2020.

Vama drugovima jedino se ne gadi crvena zvijezda kuju su nosili zlikovci koji su nas napali i htjeli pokoriti!!!!!

IL
ilustrator
13:19 01.05.2020.

zoran okuplja nejač oko sebe, svjesno izazivajući podjele oko ideoloških tema. zoran je predsjednik samo jedne trećine hrvata

CM
Crni_moj
12:36 01.05.2020.

Ne kužim za kaj se to već jednom ne riješi. Ode nam energija na gluposti. Zabraniti sva obilježja totalni režima ili odobriti sve. A kaj se podrazumijeva pod totalitarne režime koristiti pravila EU, pa u njoj smo. Za kaj komplicirano kad ide i jednostavno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije