Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA DINAMO

Vrbanović neće danas u Remetinac. Tražio je odgodu zbog bolesti

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/2
26.05.2021.
u 08:21

Problemi sa zdravljem, jedan su od razloga za traženje odgode odlaska na izdržavanje kazne

Damir Vrbanović, koji je u aferi Dinamo, pravomoćno osuđen na tri godine zatvora, danas se trebao javiti na izdržavanje kazne u Remetinec, no to se neće dogoditi. Jer je 13. svibnja zatražio odgodu zbog bolesti.  

O molbi za odgodom odlaska na izdržavanje kazne sud će odlučiti nakon što se Bolnica za osobe lišene slobode (BOLS) očituje, mogu li se u toj ustanovi sanirati Vrbanovićevi zdravstveni problemi. Problemi sa zdravljem, jedan su od razloga za traženje odgode odlaska na izdržavanje kazne, a suci izvršenja kazne o tome odlučuju nakon što im se dostavi medicinska dokumentacija te nakon što se BOLS ili po potrebi druge zdravstvene ustanove očituju o tome može li se nekom osuđeniku pružiti adekvatna zdravstvena skrb.

Vrbanović je zajedno s poreznikom Milanom Pernarom te braćom Zdravkom i Zoranom Mamićem pravomoćno osuđen zbog izvlačenja novca iz Dinama. Iako je svima njima presuda pravomoćna, na izdržavanju kazne je za sada samo Milan Pernar koji je osuđen na tri godine i dva mjeseca zatvora. Braća Mamić su u BiH, Zdravko Mamić je tamo pobjegao prije izricanja nepravomoćne presude, a Zoran Mamić je otišao nakon pravomoćne presude.

Obojica svoje kazne žele služiti u svojoj rezervnoj državi, no Hrvatska se za sada nije složila s ustupanjem te presude BiH. Za njima su raspisane tjeralice i europski uhidbeni nalog, što znači da ne mogu napustiti BiH bez straha da budu uhićeni i izručeni Hrvatskoj.

VIDEO: Zdravko Mamić o sucima

Komentara 16

Avatar NeNormalan
NeNormalan
10:02 26.05.2021.

Teško je bolestan, boli ga kita za pravosuđe

Avatar NenadNikolic
NenadNikolic
09:02 26.05.2021.

Horvatinčić je po terasama a tako je teško bolestan da mu je zatvorska bolnica izdala mišljenje da ne postoji mogućnost ikakvog liječenja u Hrvatskoj. To se sada ponavlja. Kako to da samo kriminalci koji su pokrali ogromne količine novca tolikoo bolesni, a drugi koji su recimo provalnici ili ubojice nisu? Tu i policijska bolnica i njezini eksperti trebaju stati i objasniti jer nikakva medicinska statistika to ne opravdava. A sudovi bi trebali na kraju posumnjati u takve situacije jer na taj način se sudovi prokazuju upravo onako kako ne treba biti.

Avatar Udruga_obrisanih
Udruga_obrisanih
10:04 26.05.2021.

Nije to niš kaj dobar pendrek nebi mogel izlječiti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije