Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRAŠNO!

Vozio Kutjevom sa 3,19 promila i bez položenog vozačkog ispita

U prometnoj nesreći na Labinštini poginuo motociklist
Nel Pavletic/PIXSELL
07.11.2022.
u 11:09

Vozaču koji je pravomoćnom odlukom proglašen krivim za prekršaj izreći će se zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od najmanje šest mjeseci, ako je prekršaj počinjen drugi put, odnosno najmanje 12 mjeseci ako je prekršaj počinjen treći te svaki sljedeći put.

Sa 'napuhanih' 3,19 alkoholnih promila i bez položenog vozačkog ispita 50-godišnjak se u nedjelju automobilom vozio po Kutjevu, gdje ga je zaustavila policija i smjestila u svoju posebnu prostoriju.

Iz požeško-slavonske policije u ponedjeljak su objavili kako su oko 19,45 sati prilikom nadzora prometa zaustavili Fiat požeških registracija, te provjerom utvrdili kako ga je vozio 50-godišnjak prije stjecanja prava na upravljanje te pod utjecajem alkohola. 

Budući je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, smješten u posebnu policijsku prostoriju i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Prema tom zakonu, novčanom kaznom od 10.000,00 do 20.000,00 kuna ili kaznom zatvora do 60 dana, kaznit će se za prekršaj osoba koja u prometu na cesti upravlja motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.

Vozaču koji je pravomoćnom odlukom proglašen krivim za prekršaj izreći će se zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od najmanje šest mjeseci, ako je prekršaj počinjen drugi put, odnosno najmanje 12 mjeseci ako je prekršaj počinjen treći te svaki sljedeći put.

U ovaj prekršaj ne ulaze sankcije zbog vožnje u alkoholiziranom stanju.

Inače, prema medicinskim 'računicama', vozač s 3 promila alkohola u krvi u stanju je stupora, odnosno ne shvaća gdje se nalazi, a može doći do nagle nesvjestice i težeg buđenja iz tog stanja. Sa 3,5 promila moguća je pojava kome i to se stanje smatra jednako razini kirurške anestezije.

Alkoholnih 4 promila i više može značiti komu i moguću smrt zbog prestanka disanja, vrlo niskog krvnog tlaka ili gušenja tijekom povraćanja zbog nepostojanja refleksa kojim bi se tekućina iskašljala iz pluća.

VIDEO: Krizni timovi u školama: U prvom srednje učenici dižu ruku na sebe.

Komentara 1

VI
vidum
13:30 07.11.2022.

Pustite čovika na miru. Kako će položit vozački sa toliko alkohola u sebi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije