Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVOST U FRANCUSKOJ

Jeste li čuli za novi prometni znak? Budite oprezni ako ga vidite. Kazna je čak 135 eura

Police Road Check - Le Muy
Foto: Coust Laurent
1/3
15.03.2024.
u 21:18

Novi prometni znak u Francuskoj označava traku rezerviranu za vozila s najmanje dva putnika, vozila s naljepnicom nulte emisije, taksije i autobuse.

Planirate li putovati u Francusku svakako proučite nove prometne propise, jer jedan znak vas može koštati čak 135 eura. Naime, kako prenosi Fenix Magazin, u nekim francuskim gradovima, poput Lyona, Grenoblea i Strasbourga, plavi znak s bijelim dijamantom rezultirat će kaznom do 135 eura ako se zanemari. O čemu se radi? Ovaj znak označava trake rezervirane isključivo za određene sudionike u prometu.

Ta se uredba uglavnom odnosi na lijevi traku i cilj je poboljšati protočnost prometa na autocestama davanjem prednosti vozilima s najmanje dva putnika, električnim automobilima s naljepnicom nulte emisije, taksijima i javnim prijevozom.

Zanimljivo je, kako ističe Fenix Magazin, da je u nekim slučajevima korištenje ove trake vremenski ograničeno, ili sa svjetlećim znakom ili dodatnim znakom s vremenskim prozorom koji označava usklađenost.

FOTO Znate li što znače ove lampice u automobilima? Zbog nekih morate odmah ugasiti vozilo!

Police Road Check - Le Muy
1/6

Propis se nadzire posebnim kamerama za kontrolu brzine, koje ne samo da nadziru pridržavanje, već mogu otkriti i broj putnika u vozilu. Ova tehnologija važan je korak prema smanjenju utjecaja na okoliš i poticanju zajedničkog korištenja automobila, za što Francuska čak nudi bonuse. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije